Αρχική Videos “Το μέλλον της Ουκρανίας είναι το …μέλλον της Ευρώπης”

“Το μέλλον της Ουκρανίας είναι το …μέλλον της Ευρώπης”

0

«Το μέλλον της Ουκρανίας είναι ένα μέλλον ειρήνης και ελευθερίας. Και είναι το μέλλον της Ευρώπης, ένα μέλλον ειρήνης και ελευθερίας, για το οποίο δεν υπάρχουν άλλες πιθανές λύσεις». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η Τζόρτζια Μελόνι με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Η Μελόνι, η οποία είχε συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην Ουκρανία και τον Φεβρουάριο, λίγο πριν από την επέτειο της έναρξης του πολέμου, ανανέωσε τη δέσμευσή της να υπερασπιστεί τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας για την ΕΕ, λέγοντας ότι η Ουκρανία προχωρά στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις παρά τον πόλεμο. Η πρωθυπουργός, η οποία υποστηρίζει σθεναρά τη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία, είπε ότι η Ιταλία θα στηρίξει τη χώρα «για όλο τον απαραίτητο χρόνο και πέραν αυτού».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ζελένσκι συναντήθηκε με Ιταλούς αξιωματούχους μετά την πρωινή πτήση του στη Ρώμη. Έλαβε υποσχέσεις για αδιάλειπτη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη, καθώς και ισχυρότερη υποστήριξη για τον αγαπημένο στόχο της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε πλήρως στο πλευρό σας», είπε ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella στον Zelenskyy καθώς τον καλωσόριζε. Αργότερα, μετά τη συνάντησή τους, πηγές από το προεδρικό μέγαρο ανέφεραν ότι ο Mattarella διαβεβαίωσε τον καλεσμένο του ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία στρατιωτικά και οικονομικά, καθώς και με την ανοικοδόμηση και την ανθρωπιστική βοήθεια, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments