Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Διαιτητικές παραλείψεις

Διαιτητικές παραλείψεις

0
tsopanakis
Dodekanisos
Στους αγώνες που έγιναν το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή παρατηρήθηκαν διαιτητικές ”γκάφες” που ευτυχώς δεν επηρέασαν την εξέλιξη η το αποτέλεσμα κάποιου αγώνα.
Η πρώτη παραδρομή που σημειώθηκε σε αγώνα ήταν να αποβληθεί παίκτης από την ομάδα Α΄ αλλά στο φύλλο αγώνα να αναφερθεί παίκτης της Β΄ ομάδας. Μάλιστα η ομάδα Α΄  της οποίας ο παίκτης σωστά αποβλήθηκε έκανε ενέργειες να αποκατασταθεί η τάξη, δηλαδή να τιμωρηθεί ο πραγματικά αποβληθείς (δικός της παίκτης) και όχι ο αντίπαλος που δεν υπέπεσε σε κανένα παράπτωμα.
Το δεύτερο λάθος έγινε σε αγώνα, όπου σε κάποια διακοπή του παιχνιδιού και χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανένα πραγματοποιήθηκε αλλαγή ποδοσφαιριστή,η οποία ποτέ δεν ανεγράφει στο φύλλο αγώνα. Η εξήγηση απλούστατη.Δεν έγινε αντιληπτή. Το ματς τελείωσε κανονικά, μπήκαν οι υπογραφές απο τους αρχηγούς και όλα μέλι -γάλα. Την επόμενη φορά ιδιαίτερη προσοχή και μάτια δεκατέσσερα για να μην υπάρξει ακόμα και επανάληψη του αγώνα.
Ενωμένοι  Σ.Δ.Π.Δ – Τ.Ο.Δ
Χθές το βράδυ στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών έγινε η καθιερωμένη συγκέντρωση της Δευτέρας με την παρουσία και του Προέδρου Δημήτρη Κάπρου. Αρχικά έγινε και πάλι αναφορά στο θέμα του διαιτητή Σάββα Τσοπανάκη με τον πρόεδρο κ.Κάπρο να παροτρύνει τον αρχιδιατητή Βσίλη Τσαγγάρη να ενεργήσει τα δέοντακαι να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια,ώστε ο διαιτητής  να επανέλθει στα καθήκοντα του αλλά παράλληλα απευθύνθηκε και στον Τσοπανάκη  να βάλει λίγο νερό στο κρασί του.
Ο κ.Τσαγγάρης είπε πως απο την πλευρά του θα γίνει πάλι κάθε δυνατή προσπάθεια για την επάνοδο του Σάββα Τσοπανάκη αλλά τόνισε  ότι το ίδιο θα έκανε και για οποιοδήποτε άλλον διαιτητή. Πρόσθεσε όμως πως θα αφήσει να καταλαγιάσει λίγο η κατάσταση και θα επαναφέρει το θέμα στο Δ.Σ ΕΠΣΔ.Πάντως από αυτά που ειπώθηκαν απο Τσαγκάρη και Κάπρο φάνηκε οτι στην διαιτησία υπάρχει αληλλεγγύη και υποστήριξη μεταξύ του Τ.Ο.Δ και του Σ.Δ.Π.Δ.
Ο πρόεδρος του Τ.Ο.Δ Σάββας Καλαθενός δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση,ωστόσο υπάρχουν απορίες για την συμμετοχή του στους ορισμούς των διαιτητών και κατά πόσο μετράει η άποψη του.Είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήεσει πρώτα την ΕΠΣΔ,τον Αρχιδιαιτητή και βέβαια τον ίδιο για  να μην αισθάνεται κανένας άβολα με τον διορισμό του στο Τ.Ο.Δ, σύμφωνα με τους κανονισμούς, και πάνω απ’ όλα να μην δίνεται άδικα τροφή στους ειδικούς της …εξέδρας.
Ηλίας Λοίζος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments