Αρχική Συνεντεύξεις “Δεν είμαστε τυχαία ομάδα”

“Δεν είμαστε τυχαία ομάδα”

0
Dodekanisos

Στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς, πολλοί πιστεύουν ότι ο Διαγόρας Βατίου δεν θα τα καταφέρει και θα υποβιβαστεί. Πάντα όμως κάτι γίνεται και η ομάδα μεταμορφώνεται στον δεύτερο γύρο κερδίζοντας την παραμονή της.

Πιο είναι το κοινό χαρακτηρισμό γνώρισμα του Διαγόρα Βατίου κάθε χρόνο; Μα ότι πάντα ξεκινάει το πρωτάθλημα ως υποψήφιος για υποβιβασμό και το κλείνει ως …φαβορί για να παραμείνει! Και όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν αποκλείεται και φέτς να έχουμε το ίδιο ακριβώς …έργο. Κακός (από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής) πρώτος γύρος αλλά πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο. Θα έλεγε κανείς πως πλέον έχει περάσει και στο …dna των παικτών και των υπευθύνων του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Διαγόρας Βατίου ποτέ στην ιστορία του δεν έχει υποβιβαστεί στη Β’ Κατηγορία.

Η ψυχή του συλλόγου και …αιώνιος προπονητής, ο Γιάννης Καμπούρης μιλάει στο news12 για την ομάδα του και τους στόχους της:

“Δεν είναι μόνο ο Διαγόρας Βατίου αλλά και άλλες ομάδες που φαινομενικά είμαστε κάπως πιο άνετοι σε σχέση με τις τρεις ομάδες που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία. Δεν θέλει όμως εφυσηχασμό. Απαιτούνται και άλλοι πόντοι. Πολλοί θέλουν να πιστεύουν ότι οι ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι στις τρεις τελευταίες θέσεις δεν θα τα καταφέρουν. Θέλουν να το πιστεύουν για να νιώσουν και οι ίδιοι πιο άνετα. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το ποδόσφαιρο όμως μας έχει διδάξει ότι ποτέ δεν πρέπει να είσαι ήρεμος και να πολεμάς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν τελειώνει τίποτα από τον πρώτο γύρο”

-Ο Διαγόρας Βατίου για μια ακόμα χρονιά, όπως συνήθως συμβαίνει, θα παλέψει για τη σωτηρία του. Πόσο ψυχοφθόρο είναι αλήθεια αυτό, να συμβαίνει κάθε χρόνο;
“Ο Διαγόρας Βατίου τα τελευταία χρόνια παλεύει για να πλασαριστεί σε μια καλύτερη θέση. Συνήθως στον πρώτο γύρο η ομάδα μένει πίσω αλλά στο δεύτερο γύρο όταν η ομάδα μονταριστεί, τα πηγαίνει καλύτερα. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα κάθε καλοκαίρι κάνει αρκετές μετεγγραφές και πάντα είναι καινούργια. Φέτος βέβαια μπορούμε να πούμε ότι κρατήσαμε τον κορμό. Είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα αλλά μετά ήρθαν κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η προσπάθια συνεχίζεται. Υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά και νομίζω ότι και φέτος θα τα καταφέρουμε. Εννοείται ότι κάθε χρόνο είναι πολύ ψυχοφφθόρο να παλεύουμε για την παραμονή. Όμως είμαστε μια ομάδα που δεν μπορούμε να δώσουμε πολλά λεφτά για μετεγγραφές. Τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με κάποιες άλλες ομάδες. Είναι και άλλες ομάδες όπως και εμείς που παλεύουνε. Αν εξαιρέσουμε πέντε – έξι που είναι πιο άνετες, όλες οι υπόλοιπες παλεύουν έως το τέλος”.

-Οι δυο νίκες που έχετε κάνει επί του Νικαγόρα και της Δόξας Καρδάμαινας που έχουν τους ίδιους στόχους, είναι νίκες κλειδιά;
“Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη νίκη που έχουμε κάνει είναι επί της Δόξας Καρδάμαινας. Είπα στα παιδιά ότι αυτή η νίκη ήταν η σημαντικότερη των τελευταίων χρόνων. Τόσο πολύ Γιατί αν χάναμε αυτό το παιχνίδι μπαίναμε σε περιπέτειες και εμείς και οι άλλες ομάδες. Όχι ότι έχουμε τώρα γλιτώσει. Ο Νικαγόρας, η Δόξα Καρδάμαινας και η Δόξα Ψίνθου δεν σημαίνει ότι θα μείνουν εκεί ως το τέλος. Μπορεί να μην είχαν καλό ξεκίνημα αλλά είναι ομάδες που δεν μπορείς να μην τις υπολογίσεις. Στη συνέχεια και ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια αυτό θα φανεί. Δεν θα τα παρατήσουν τόσο εύκολα. Είναι ομάδες που θα κάνουν ζημιές. Όπως έγινε με εμάς όπου μας έκανε ζημιά η Δόξα Ψίνθου που πήρε ισοπαλία στο γήπεδο μας. Ευτυχώς που κερδίσαμε στην Καρδάμαινα και καλύψαμε κάπως το χαμένο έδαφος”.

-Κανείς πάντως δεν έχει στο μυαλό του ότι ο Διαγόρας Βατίου θα υποβιβαστεί. Όλοι πιστεύουν ότι εύκολα ή δύσκολα πάντα τα καταφέρνει…
“Κάθε καλοκαίρι ίσως είμαστε από τις ομάδες που υπολογίζουν ότι μπορεί να υποβιβαστεί. Μέσα από την πορεία όμως νομίζω ότι κάθε χρόνο έχουμε μια σταθερή πορεία. Εύκολα ή δύσκολα πάντα τα καταφέρνουμε. Μην ξεχνάμε ότι ο Διαγόρας Βατίου είναι μια ομάδα με δυναμική. Μια ομάδα που πριν από μερικά χρόνια πήρε το πρωτάθλημα και που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στη Β’ Κατηγορία. Δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Είμαστε μια έμπειρη διοίκηση και εγώ με τις δικές μου εμπειρίες προσπαθώ κάθε χρόνο να φτιάξω μια υπολογίσιμη ομάδα”

-Φέτος βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη θέση σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που ξέραμε από νωρίς τον πρωταθλητή. Συμφωνείς ότι αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για το ποδόσφαιρο μας;
“Είναι πάρα πολύ θετικό. Μην ξεχνάμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια πάντα υπήρχαν στο τοπικό ομάδες από αυτές που δεν έπρεπε. Ο Διαγόρας, η Ρόδος και ο Ιάλυσος. Φέτος είναι πραγματικό τοπικό. Έτσι όπως το έχουμε μάθει και για αυτό υπάρχει και περισσότερος ανταγωνισμός. Επίσης νομίζω ότι στα γήπεδα έχουμε και περισσότερο κόσμο. Υπάρχουν αποτελέσματα που δεν τα περίμενε κανείς. Και θα γίνουν και άλλες εκπλήξεις. Δεν μπορούμε να προεξωφλήσουμε τίποτα. Θα υπάρχουν παιχνίδια αμφίρροπα και συναρπαστικά μέχρι και το τέλος. Δεν νομίζω ότι θα ξεχωρίσει κάποια ομάδα”.

-Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος σας φέρνει τώρα αντιμέτωπους με μια από τις πολύ δυνατές ομάδες της κατηγορίας όπως είναι ο Κλεάνθης…
“Ο Κλεάνθης είναι ομάδα πρωταθλητισμού. Κάποιες συγκυρίες τον άφησαν πίσω αλλά δεν θα τα παρατήσει εύκολα. Είναι μια ομάδα με έμπειρο προπονητή. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική. Φυσικά ο Κλεάνθης είνα το φαβορί αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Εγώ θα ζητήσω από τους παίκτες μου να τα δώσουν όλα και να προσπαθήσουμε για τ θετικό αποτέλεσμα. Μακάρι να είμαστε και τυχεροί και ότι πάρουμε θα είναι πολύ καλό”.

-Πως βλέπεις μέχρι τώρα τη διαιτησία;
“Τη διαιτησία δεν μπορώ να την κρίνω εγώ. Σπάνια θα βγούμε να κάνουμε διαμαρτυρία. Η διαιτησία βρίσκεται σε καλή κατάσταση….”

-Ο Διαγόρας Βατίου έχει φέτος παράπονα;
“Έχουμε παράπονα για το προηγούμενο παιχνίδι με τη Δόξα Ψίνθου που δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι στο 20′. Αν μας δινόταν και βάζαμε το γκολ θα μπορούσε να αλλάξει όλη η ψυχολογία του αγώνα…Εντάξει και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν τα λάθη. Δεν πρέπει εμείς οι προπονητές και οι παράγοντες να ασχολούνται συνέχεια με τους διαιτητές γιατί το ποδόσφαιρο πάει πίσω”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments