Αρχική Videos Χώρες της ΕΕ επιβάλλουν απαγόρευση στην εισαγωγή Ουκρανικών σιτηρών

Χώρες της ΕΕ επιβάλλουν απαγόρευση στην εισαγωγή Ουκρανικών σιτηρών

0

Το Υπουργείο Γεωργίας της Ουγγαρίας ανακοίνωσε την «προσωρινή απαγόρευση» των εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, επικαλούμενο την έλλειψη «ουσιαστικών» μέτρων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την προστασία των αγορών από «αποσταθεροποίηση» λόγω της ανεξέλεγκτης ροής φθηνών προϊόντων.

Η ουγγρική κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντα της ουγγρικής γεωργίας», ανέφερε το υπουργείο σε επίσημη δήλωση του, τονίζοντας ότι η προσ προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει έως τις 30 Ιουνίου. Ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων θα περιλαμβάνει επίσης «μια σειρά από άλλα αγροτικά προϊόντα», συνεχίζει το υπουργείο. «Χρησιμοποιώντας μεθόδους παραγωγής που δεν επιτρέπονται πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, ως αποτέλεσμα, εξαιρετικά χαμηλό κόστος παραγωγής, η ουκρανική γεωργία, με τις απεριόριστες ευκαιρίες αφορολόγητων και ελεύθερων συναλλαγών, καθιστά αδύνατο για τους αγρότες της ΕΕ να ανταγωνιστούν», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας István Nagy, εξηγώντας τα «έκτακτα Μέτρα».

Η Πολωνία είχε εισαγάγει παρόμοιους περιορισμούς την προηγούμενη ημέρα , επίσης με την αιτιολογία ότι έπρεπε να προστατεύσει τους ντόπιους αγρότες, προκαλώντας αντιδράσεις από το Κίεβο. Σε μια περαιτέρω κίνηση, η Σλοβακία απαγόρευσε την επεξεργασία και την πώληση ουκρανικών σιτηρών με την αιτιολογία ότι ένα επικίνδυνο απαγορευμένο από την ΕΕ φυτοφάρμακο ανακαλύφθηκε σε μια αποστολή 1.500 τόνων του προϊόντος .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments