Αρχική Videos “H συμμαχία κατά της Κίνας θα φέρει περισσότερη φτώχεια”

“H συμμαχία κατά της Κίνας θα φέρει περισσότερη φτώχεια”

0

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι με την αυξανόμενη πολιτική πίεση στις χώρες να επιλέξουν μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, το αποτέλεσμα θα οδηγήσει σε μικρότερη οικονομική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο και θα πρέπει να αποφευχθεί με «όλα τα μέσα». Η Λαγκάρντ εμφανίστηκε στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS, όπου ρωτήθηκε για την αυξανόμενη πίεση να τάσσεται οικονομικά είτε με τις ΗΠΑ είτε με την Κίνα και εάν οι ΗΠΑ χάνουν την παγκόσμια επιρροή τους.

«Υπάρχει ξεκάθαρα ανταγωνισμός μεταξύ αυτών των μεγάλων οικονομιών», είπε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στα δύο έθνη. «Eλπίζω ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να συμμετάσχουν σε διάλογο. Το εμπόριο δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακό. Όλες αυτές οι σχέσεις, είτε πρόκειται για εμπόριο είτε για πολιτική είτε για οικονομική ανάπτυξη είτε για χρηματοπιστωτική σταθερότητα, είναι αμφίδρομος δρόμος», είπε. «Δεν μπορούμε να αγνοούμε ο ένας τον άλλον και το εμπόριο δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακό. … Η σύγκρουση δεν είναι αναπόφευκτη».

Η Λαγκάρντ είπε ότι το αποτέλεσμα της επιλογής μιας πλευράς θα οδηγήσει μόνο σε οικονομικές αρνητικές πλευρές – κάτι με αβέβαιες ακόμη συνέπειες. Η αποσύνδεση και το είδος της διπόλωσης του κόσμου θα οδηγούσε σε λιγότερη οικονομική ανάπτυξη, λιγότερη ευημερία στον κόσμο, περισσότερη φτώχεια σε όλο τον κόσμο», είπε η Λαγκάρντ. «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments