Αρχική Videos “Αυξάνονται οι κίνδυνοι απευθείας σύγκρουσης Ρωσίας και ΝΑΤΟ”

“Αυξάνονται οι κίνδυνοι απευθείας σύγκρουσης Ρωσίας και ΝΑΤΟ”

0

«Αυξάνονται οι κίνδυνοι σύγκρουσης της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ!». Αυτό τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Izvestia. Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι κίνδυνοι, δυστυχώς, αυξάνονται. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή της Βαλτικής η οποία με τις κοινές προσπάθειες του ΝΑΤΟ, έχει μετατραπεί από μια ήρεμη περιοχή σε μια ζώνη στρατιωτικού ανταγωνισμού. Η Ρωσία προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να ομαλοποιήσει την κατάσταση, αλλά καμία από τις προτάσεις δεν εξετάστηκε από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία».

Κατά την άποψή του, η επέκταση της γραμμής επαφής μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ κατά 1.200 χιλιόμετρα ως αποτέλεσμα της εισόδου της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία «πολλαπλασιάζει τους κινδύνους σύγκρουσης». Όπως σημείωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , η επέκταση του ΝΑΤΟ αναγκάζει τη Μόσχα να λάβει αντίμετρα για να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια, τόσο τακτική όσο και στρατηγική. Η Ρωσία θα παρακολουθεί στενά τι συμβαίνει στη Φινλανδία μετά την ένταξή της στο στρατιωτικό μπλοκ και με βάση αυτό θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Ο γραμματέας Τύπου τόνισε ότι η ένταξη του Ελσίνκι στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί παρά να επηρεάσει τη φύση των διμερών σχέσεων, καθώς η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια εχθρική δομή για τη Μόσχα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments