Αρχική Επικαιρότητα Αποφάσεις για εκταφές για να διαπιστωθεί αν πέθαναν από Covid

Αποφάσεις για εκταφές για να διαπιστωθεί αν πέθαναν από Covid

1
Dodekanisos

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΣΚΑΙ το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Μάριος Λαζανάς υπάρχουν τουλάχιστον 3 δικαστικές αποφάσεις για εκταφές ανθρώπων που φέρονται να πέθαναν από covid. Στις αποφάσεις φαίνεται πως αντιδρούν έντονα οι γιατροί που σχετίζονται με τις αποφάσεις αλλά και οι λοιμωξιολόγοι. Ο κ. Λαζανάς είπε χαρακτηριστικά πως «είμαστε τρελοκομείο πια» και πρόσθεσε πως «εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά». 

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων για εκταφές έχουν φέρει έντονο προβληματισμό στους γιατρούς κάθως αισθάνονται απροστάτευτοι από την πολιτεία καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά προσαγωγών στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις ασθενών και συγγενών τους. Ο κ Λαζανάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Όπως έχουμε γράψει ξανά, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις δικαστικές αποφάσεις για εκταφές ανθρώπων που φέρονται να πέθαναν από covid. Δεν είναι μάλιστα υπερβολικό να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αρχίζουν και πληθαίνουν τα περιστατικά όπου ζητείται εκταφή των νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτίας θανάτου. […]