Αρχική Επικαιρότητα Βατικανό: Θα ζητάει green pass από την 1η Οκτωβρίου

Βατικανό: Θα ζητάει green pass από την 1η Οκτωβρίου

0
Dodekanisos

Green pass ή ξένο πιστοποιητικό υγείας θα απαιτεί από τους επισκέπτες του το Βατικανό. Είναι κάτι που θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου. Θα γίνει εξαίρεση για όσους παρευρίσκονται σε λειτουργικές γιορτές, αν και μόνο «για τον χρόνο που είναι απολύτως απαραίτητος για την εκτέλεση της ιεροτελεστίας». Οι άνθρωποι θα μπορούν επίσης να εισέλθουν εάν δείξουν αρνητικό μοριακό ή αντιγονικό τεστ για τον ιό. Το σχετικό ρεπορτάζ γράφει το theepochtimes.com

Το Βατικανό προέβη στη σχετική ανακοίνωση, λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία της Ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τη χρησιμοποίηση του green pass απ’ όλους τους εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι το green pass εκτός από την απόδειξη εμβολιασμού, περιλαμβάνει και το αρνητικό τεστ αλλά και το αν έχει κάποιος φυσική ανοσία. Η κίνηση έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει περισσότερους εμβολιασμούς στην Ιταλία, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρ Σπινόζα αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Ιταλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θέλουν να εμβολιάσουν όλους από 12 ετών και άνω μέχρι το τέλος του μήνα. Οι Ιταλοί εργαζόμενοι που δεν διαθέτουν τέτοιο έγγραφο αντιμετωπίζουν πιθανή αναστολή χωρίς αμοιβή ή αναγκάζονται να πληρώσουν πρόστιμο έως περίπου 1.800 $. Εάν η Ιταλία ολοκληρώσει την εντολή της, θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα το κάνει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments