Αρχική Videos Απίστευτο, οι Βρετανοί αγοράζουν λαχανικά με …δελτίο!

Απίστευτο, οι Βρετανοί αγοράζουν λαχανικά με …δελτίο!

0

Εκτός αποθέματος είναι τις τελευταίες ημέρες στα βρετανικά σούπερ μάρκετ αρκετά φρέσκα λαχανικά, ιδιαίτερα οι ντομάτες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το ότι μεγάλες αλυσίδες έχουν επιβάλει όρια στο πόσα μπορεί να αγοράζει ο κάθε πελάτης, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά και προβληματισμό. Η Tesco (TSCDF) , το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβεβαίωσε στο CNN ότι περιόρισε προσωρινά τον αριθμό των συσκευασιών με ντομάτες, πιπεριές και αγγούρια σε τρία ανά πελάτη.

Η Asda, η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα της Βρετανίας, έσπευσε να απαντήσει με ανώτατο όριο τριών συσκευασιών ανά πελάτη σε ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, μαρούλια, μπρόκολο, κουνουπίδι και σμέουρα, επικαλούμενη διαταραγμένη συγκομιδή στην Ισπανία και το Μαρόκο λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Η Morrisons, μια άλλη κορυφαία βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, έθεσε το όριο σε δύο είδη ανά άτομο. Το δελτίο είναι άλλο ένα χτύπημα για τους Βρετανούς αγοραστές που ήδη παλεύουν με τις αυξήσεις ρεκόρ των τιμών των τροφίμων , οι οποίες έχουν πυροδοτήσει τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής εδώ και δεκαετίες.

Τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Ιανουαρίου, ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων έφτασε στο 16,7%, σύμφωνα με την Kantar. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τότε που η εταιρεία δεδομένων άρχισε να παρακολουθεί τον δείκτη το 2008. Ο ασυνήθιστος καιρός ευθύνεται πρωτίστως για την έλλειψη προμήθειας, σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας που εκπροσωπεί όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της British Growers Association, μας είπε ότι η έλλειψη έχει τις ρίζες της στο αυξημένο ενεργειακό κόστος. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τη μειωμένη παραγωγή τομάτας σε θερμοκήπια μεγάλων παραγωγών χωρών όπως η Ολλανδία , κυρίως λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, είπαν οι ειδικοί.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments