Αρχική Videos “Η Νούλαντ …σπρώχνει τον πόλεμο όσο κανείς άλλος!”

“Η Νούλαντ …σπρώχνει τον πόλεμο όσο κανείς άλλος!”

0

«Κανείς δεν πιέζει» τη σύγκρουση στην Ουκρανία περισσότερο από την αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ. H πρόσφατη δήλωση της ότι οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία είναι «νόμιμοι στόχοι» για τις ουκρανικές δυνάμεις, ελήφθη  από το Κρεμλίνο ως απόδειξη της «συμμετοχής των ΗΠΑ στη σύγκρουση της Ουκρανίας». Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις «χρησιμοποιώντας όπλα κάθε είδους».

«Κανείς δεν πιέζει αυτόν τον πόλεμο περισσότερο από τη Νούλαντ», έγραψε ο Μασκ, ο οποίος έχει προειδοποιήσει προηγουμένως  ότι ο πυρηνικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει εάν η Ουκρανία δεν εγκαταλείψει τις αξιώσεις της στην Κριμαία και οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Μασκ δεν είναι ο μόνος που καταδίκασε τον ρόλο της Νούλαντ στην υποκίνηση της σύγκρουσης τις τελευταίες ημέρες. Σε ένα προεκλογικό βίντεο που κυκλοφόρησε την Τρίτη, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  αποκάλεσε τη Νούλαντ και «άλλους σαν αυτήν» στην κυβέρνηση Μπάιντεν «πολεμιστές και παγκοσμιοποιητές της «Τελευταία Αμερικής». Η Νούλαντ είχε «εμμονή με την ώθηση της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι η σύγκρουση «δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήμουν ο πρόεδρος σας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments