Αρχική Videos “Οι πολιτικές του Biden ευθύνονται για την παρακμή στην Ευρώπη!”

“Οι πολιτικές του Biden ευθύνονται για την παρακμή στην Ευρώπη!”

0

 

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχουν γίνει βασικός παράγοντας στην παρακμή της Ευρώπης εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία», υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για νέες δηλώσεις που ήδη συζητιούνται ανά την Ευρώπη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Magyar Nemzet, ο Όρμπαν έκανε τις δηλώσεις σε κλειστή συνάντηση με μέλη του κυβερνώντος δεξιού συνασπισμού. Φέρεται να προσδιόρισε τους κύριους αντιπάλους της συμμαχίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν «φιλοπολεμικές ομάδες διεθνών συμφερόντων, που αποτελούνται από την κυβέρνηση Μπάιντεν, φιλοπολεμικούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών και φιλοπολεμικούς πολιτικούς».

Ο Όρμπαν φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «η Ευρώπη έχει αποδυναμωθεί τον περασμένο χρόνο επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν διεκδικεί τα συμφέροντά της στις Βρυξέλλες χωρίς όρια σε βάρος των ευρωπαϊκών συμφερόντων».  Ο Ούγγρος πρωθυπουργός λέγεται ότι πρόσθεσε ότι η απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία και το «τσουνάμι των κυρώσεων» έχουν επιβαρύνει την οικονομία της Ευρώπης, ενώ οι ΗΠΑ, που έχουν αρκετή φθηνή ενέργεια, έχουν αποστασιοποιηθεί από αυτές τις προκλήσεις.

Ο Όρμπαν συνέχισε λέγοντας ότι η Ευρώπη έχασε την ανεξαρτησία της και την οικονομική και στρατιωτική της δύναμη μέσα σε μόλις ένα χρόνο, επιμένοντας ότι η Ουγγαρία πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά της για να ξεπεράσει την καταιγίδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments