Αρχική Επικαιρότητα Ανακάλεσε ο πρόεδρος της Γορτυνίας για το «πολιτικό μέσο»

Ανακάλεσε ο πρόεδρος της Γορτυνίας για το «πολιτικό μέσο»

0
Φωτογραφία: news247.gr
Dodekanisos

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας ανασκεύασε πως ο Ταξίαρχος Τρίπολης της ΕΛΑΣ ζήτησε «πολιτικό μέσο», για να στείλει πυροσβεστικά στις φωτιές. 

Τυχαίο γεγονός; Μάλλον ναι θα επικαλεστεί κάποιος. Λίγες ημέρες μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Γορτυνίας ότι Ταξίαρχος του ζήτησε «πολιτικό μέσο», υπήρξε ανατροπή της υπόθεσης. Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Δημητρακόπουλος προέβη σε ανάκληση της αρχικής δήλωσης του, όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος του Ταξίαρχου, Διαμαντής Μπασαράς.

Ο κ. Μπασαράς τόνισε πως ο «κ. Δημητρακόπουλος ανακάλεσε ότι ο ταξίαρχος του ζήτησε μέσο προκειμένου να του αποστείλει πυροσβεστικό όχημα για τις φωτιές που είχαν φτάσει στο χωριό». Ενώ επεσήμανε πως «ουδέποτε υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα του και του προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διαμαντή Μπασαρά

«Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας, αναφέρει ότι, για τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος στην πυρκαγιά, ρωτήθηκε από τον εντολέα μου σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία «εάν υπάρχει πολιτικό μέσο».

Είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών. Που έχει βυθίσει στην θλίψη την Ελλάδα, ωστόσο ουδείς μπορεί με αναληθείς και αβάσιμες δηλώσεις να καταστρέφει μια προσφορά τριάντα ετών στο κοινωνικό σύνολο.

Η συγκεκριμένη δήλωση ρητώς έχει ανακληθεί ως προς το πρόσωπο του εντολέα μου με χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και θα ζητηθεί να ανακληθεί και ενώπιον της Υπηρεσίας του. Ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα και δημοσίως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, άλλως, ο εντολέας μου θα αναγκασθεί να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για παροχή προστασίας».

Υπενθυμίζεται ο αξιωματικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Ενώ για την υπόθεση έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Γιατί ανακάλεσε τα λεγόμενα του;

Επιτρέψτε μου να κρατάω μία στάση καχυποψίας απέναντι στο όλο θέμα. Χωρίς να είμαι γνώστης περισσότερων πληροφοριών. Πως έτσι ξαφνικά ο κ. Δημητρακόπουλος ανασκεύασε τα λεγόμενα του; Πριν από λίγες ημέρες ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στην κάμερα για την μηδενική βοήθεια. Μερικές ημέρες μπροστά ανακαλεί τα λόγια του. Μήπως κάτι φοβήθηκε (;) Πάντως ερωτηθείς για το αν δέχθηκε πολιτικές πιέσεις ξεκαθάρισε πως «κανένας δεν με έχει πάρει τηλέφωνο να με απειλήσει. Έχει γίνει λάθος τοποθέτηση ονόματος», είπε ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments