«Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι η χώρα του είναι υποχρεωμένη να προετοιμάζεται για πόλεμο προκειμένου να καταφέρει να έχει ειρήνη, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Είναι κάτι που τόνισε σε δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην περιοχή Gomel. Χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής:

«Μην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι θέλουμε πόλεμο. Δεν ήμουν εγώ που είπα πρώτος: “Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο”. Είναι μια εύστοχη ρήση μέχρι σήμερα», τόνισε ο Λουκασένκο. «Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας λαμβάνουν την απαραίτητη εκπαίδευση, ενώ διάφορα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός παρέχονται στον στρατό. Εάν κάποιος [σε μη φιλικές χώρες] ουρλιάζει, μας επιτίθεται, θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό σημαίνει ότι κάνουμε το σωστό. Αντίθετα, αν αρχίσουν να μας επαινούν, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η Λευκορωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. «Δεν χρειάζεται να απειλήσουμε κανέναν. Δεν ποθούμε τα εδάφη άλλων. Στην πραγματικότητα, προσευχόμαστε στον Θεό να μας δώσει δύναμη να καλλιεργήσουμε τη γη που ήδη έχουμε», σημείωσε ο Λουκασένκο.

Νωρίτερα, ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε τη σημασία της διατήρησης του στρατού σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, τονίζοντας ότι «η πυρίτιδα πρέπει να διατηρείται στεγνή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments