Αρχική Επικαιρότητα Αμερική: Στα αζήτητα πάνω από 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων!

Αμερική: Στα αζήτητα πάνω από 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων!

0
Dodekanisos

Πάνω από 15 εκατομμύρια δόσεις έχουν απορριφθεί στην Αμερική καθώς έχουν καταργηθεί από τα φαρμακεία σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα στοιχεία είναι πραγματικά συγκλονιστικά μιας και δείχνουν ότι μεγάλες φαρμακευτικές αλυσίδες έχουν χάσει εκατομμύρια δόσεις. Το σχετικό πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ έχει «ανεβάσει» το rt.com. Η αλυσίδα Walgreens έχει αναφέρει περίπου 2,6 εκατομμύρια χαμένες δόσεις. Ενώ η αντίπαλη αλυσίδα φαρμακείων CVS είχε περίπου 2,3 εκατομμύρια.

Το Τέξας, η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσυλβάνια και η Οκλαχόμα ανέφεραν τις πιο πολλές χαμένες δόσεις. Οι χαμένες δόσεις τον Ιούλιο ήταν 4,7 εκατομμύρια. Αύξηση κατά 300.000 από τις 4,4 εκατομμύρια χαμένες δόσεις που αναφέρθηκαν τον Ιούλιο. Ο Αύγουστος ήταν ελαφρώς χαμηλότερος, με 3,8 εκατομμύρια χαμένες δόσεις.

Οι συγκεκριμένοι λόγοι για κάθε μία από αυτές τις απορριφθείσες δόσεις δεν είναι γνωστοί, καθώς οι πληροφορίες παρέχονται ανεξάρτητα. Μπορούν να διαγραφούν λόγω ραγισμένου φιαλιδίου ή δυσλειτουργίας του καταψύκτη, που σημαίνει ότι διατηρούνται σε λάθος θερμοκρασία. Όταν τα φιαλίδια περιέχουν λιγότερες δόσεις από αυτές που πρέπει, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει στην απόρριψη τους.

Η εκπρόσωπος του CDC Kristen Nordlund επέμεινε πάντως με δηλώσεις της ότι αυτά τα χαμένα εμβόλια παραμένουν λίγα σε σύγκριση με τις δόσεις που πράγματι χρησιμοποιούνται. Ο αριθμός των χαμένων δόσεων, είπε στο NBC News, «παραμένει εξαιρετικά χαμηλός, γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή συνεργασία μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των παρόχων εμβολίων για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, μειώνοντας παράλληλα τη σπατάλη εμβολίων στο σύστημα».

Υγειονομικοί αξιωματούχοι από τη διοίκηση του Μπάιντεν έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αποκαλύψουν ένα σχέδιο για τις ενισχυτικές δόσεις ως απάντηση στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και την παραλλαγή δέλτα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments