Αρχική Επικαιρότητα Κ. Μητσοτάκης: Τριήμερο εθνικό πένθος στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Κ. Μητσοτάκης: Τριήμερο εθνικό πένθος στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

0
Φωτογραφία: marieclaire.gr
Dodekanisos

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, μιλώντας στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε με αναφορά στο θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η σύσκεψη πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από αναβολή της, την Τρίτη, λόγω της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

«Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση. Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός. Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, ”όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός”. Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές.

Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments