Αρχική Αθλητικά νέα Θέμα προέκυψε με τους ανεμβολίαστους παίκτες τριών ομάδων του ΝΒΑ

Θέμα προέκυψε με τους ανεμβολίαστους παίκτες τριών ομάδων του ΝΒΑ

0
Φωτογραφία: sports.yahoo.com
Dodekanisos

Οι Νιου Γιορκ Νικς, Μπρούκλιν Νετς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, θα στερηθούν τις υπηρεσίες των μη εμβολιασμένων αθλητών τους. Ο συγκεκριμένος περιορισμός θα ισχύει στους εντός έδρας αγώνες τους. 

Τεράστιο θέμα έχει προκύψει στο NBA όσον αφορά τους ανεμβολίαστους αθλητές. Ειδικότερα οι Νιου Γιορκ Νικς, Μπρούκλιν Νετς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μη εμβολιασμένους παίκτες στους εντός έδρας αγώνες τους. Αυτό συμβαίνει, εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων για τον κορονοϊό που πήραν οι τοπικές κυβερνήσεις της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο. 

Όπως μετέδωσε το «The Athletic», ωστόσο υπάρχει ένα μικρό «παραθυράκι» απαλλαγής. Όσοι αθλητές λάβουν ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή, θα μπορούν να συμμετέχουν κανονικά. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως από τους κανονισμούς εξαιρούνται οι αθλητές των φιλοξενούμενων ομάδων. Οι οποίες θα πηγαίνουν να αγωνιστούν στις έδρες των Νικς, Νετς και Ουόριορς.

Όσοι δεν συμμορφώνονται, θα έχουν κυρώσεις από τη Λίγκα ή την ομάδα τους. Το «Barclays Center», έδρα των Νετς και των Νιου Γιορκ Λίμπερτι, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα απαιτήσει από τους εργαζόμενους και τους φιλάθλους ηλικίας 12 ετών και άνω να εμβολιαστούν εάν επιθυμούν να εισέλθουν στο κτίριο από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα οι Ουόριορς, είχαν ανακοινώσει πως δεν θα αρκεί πλέον η απόδειξη ενός αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα για κλειστές εκδηλώσεις με πάνω από 1.000 παρευρισκόμενους. Ενώ θα απαιτείται από τους φιλάθλους 12 ετών και άνω, να διαθέτουν αποδεικτικό εμβολιασμού.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές του «The Athletic» κάθε ομάδα του ΝΒΑ ή το προσωπικό του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που έρχονται σε άμεση επαφή με παίκτες, θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό έρχεται σε συνάρτηση με την ανακοίνωση του NBA για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των διαιτητών

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments