Αρχική Εκτός συνόρων Άλλος ένας Έλληνας προπονητής σε τελικό Euro Cup

Άλλος ένας Έλληνας προπονητής σε τελικό Euro Cup

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Η Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξε μπασκετάρα κόντρα στην πολυδιαφημισμένη Βίρτους Μπολόνια. Αν και βρέθηκε πίσω στη σειρά με 1-0, ισοφάρισε σε 1-1 και στο τρίτο ματς, έβαλε για «πλάκα» 107 πόντους εκτός έδρας στην Μπολόνια των Σάσα Τζόρτζεβιτς, Μίλος Τεόντοσιτς και Μάρκο Μπελινέλι. Έτσι, εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του EuroCup.
Η συγκεκριμένη πρόκριση σήμανε και την επιστροφή της Ούνικς στην EuroLeague ύστερα από την σεζόν 2014-2015.

Στον τελικό περιμένει η Μονακό (την νέα σεζόν και εκείνη θα αγωνιστεί στην EuroLeague). Η Ούνικς με μακρά παράδοση στο EuroCup, συγκεκριμένα ημιτελικά το 2007, πρωταθλήτρια το 2011, φιναλίστ το 2014, ημιτελικά το 2015, ημιτελικά το 2019, θα διεκδικήσει το δεύτερό της τρόπαιο, απέναντι σε μία Μονακό που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο Basketball Champions League.

Ο Δημήτρης Πρίφτης βρίσκεται στην Ούνικς από το 2017, έχει κάνει τρομερή δουλειά με ένα αρκετά χαμηλό μπάτζετ, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς θα αναδειχθεί στον τρίτο Έλληνα προπονητή με παρουσία σε τελικό του EuroCup. Αργύρης Πεδουλάκης και Φώτης Κατσικάρης με Μακεδονικό το 2005 και Μπιλμπάο το 2013 αντίστοιχα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments