«Αφήστε την προπαγάνδα και πείτε μας, πως πέθανε ο Γκονζάλο Λίρα;»

0
Dodekanisos

Μια ακόμα ανάρτηση η οποία έχει προκαλέσει και πάλι ποικίλα σχόλια, έκανε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αυτή τη φορά τοποθετήθηκε με αφορμή τον θάνατο του δημοσιογράφου Gonzalo Lira σε φυλακή της Ουκρανίας κάνοντας επίθεση κατά του “X”, πρώην twitter. Η επίσημη αναφορά κάνει λόγο για πνευμονία ωστόσο διάφορα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι βασανίστηκε στη φυλακή καθώς κρίθηκε ότι έκανε προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης Ζελένσκυ και υπέρ της Ρωσίας. Ο Μεντβέντεφ συγκεκριμένα έγραψε τα εξής:

«Οι συντονιστές X εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ουκρανοφιλική στάση των αρχών. Αυτός είναι ο λόγος που επιτρέπουν στα ουκρανικά bots να δημοσιεύουν κάθε είδους σκουπίδια ως σχόλια για προφανή ζητήματα. Υπάρχει αμφιβολία ότι εάν, καθώς εξελίσσεται η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, κάποια…Βρετανία φέρει τα τακτικά της στρατεύματα, θα γίνει έτσι μέρος αυτής της σύγκρουσης και θα κηρύξει τον πόλεμο εναντίον μας;

Είναι κάτι προφανές που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, για να εξυπηρετήσει τους Ουκρανούς ναζί, το Χ τους δίνει το δικαίωμα να δημοσιεύσουν ένα ανόητο σχόλιο. Κυρίες και κύριοι, εσείς -όπως ο Elon Musk- καλύτερα να δώσετε περισσότερη προσοχή στην τύχη του Γκονζάλο Λίρα, ενός Αμερικανού πολίτη που πέθανε λόγω απάνθρωπης μεταχείρισης σε φυλακή της Ουκρανίας».

Τον Απρίλιο του 2022 η Μαρία Ζαχάροβα είχε αναφέρει τα εξής για τον δημοσιογράφο:
«Δρούσε εκεί, σχολιάζοντας ενεργά τα γεγονότα στην Ουκρανία, πρώτα στο Κίεβο και αργότερα στο Χάρκοβο. Ανέφερε με ειλικρίνεια και επαγγελματισμό τα αίτια της κρίσης και τις συνεχιζόμενες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των θηριωδιών των Ναζί. Οι αναφορές-βίντεο του έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στην Δύση να δουν την αλήθεια. Οι ακροδεξιοί ριζοσπάστες μισούσαν αυτό που έκανε και άρχισε να δέχεται απειλές».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments