Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική «Ο Α.Π.Ο ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ καταγγέλλει “ζούγκλα” στ’ Αφάντου!

«Ο Α.Π.Ο ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ καταγγέλλει “ζούγκλα” στ’ Αφάντου!

0
Dodekanisos

Για “ζούγκλα” στο γήπεδο Αφάντου, κάνει λόγο η Ελλάς Σύρου με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το χθεσινό της παιχνίδι απέναντι στον ΑΕΡΑ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Ο σύλλογος καταγγέλλει μεταξύ άλλων “προπηλακισμούς” και “τραμπουκισμούς” ενώ ευχαριστούν τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Ρηγόπουλο. Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αρχικά θέλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους παίκτες και το προπονητικό τιμ για την τεράστια νίκη που πήραν δίκαια. Εκτός από εξαιρετικοί επαγγελματίες που είστε και το έχετε αποδείξει από την πορεία σας, σήμερα διαπιστώσαμε ότι είστε και τεράστιοι ΜΑΓΚΕΣ, γιατί τα παιχνίδια τα κερδίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι τσάμπα Μάγκες βρίσκονται εκτός αγωνιστικού χώρου… Ο κύβος ερρίφθη. Αυτό το τρισκατάρατο γεωμετρικό σχήμα που κάθε τρις και λίγο πέφτει, αλλά ουδείς φιλοτιμείται να το πιάσει και να το σηκώσει, αποδεικνύοντας πως μάλλον ο κύβος πάλι στο πάτωμα θα μείνει. Ειδικά, αν μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Α.Π.Ο ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ καταγγέλλει τη σημερινή “ζούγκλα” της Αφάντου.
Οσοι νομίζετε ότι η ζούγκλα είναι αλλου κάνετε λάθος, είναι στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην Αφάντου.
Σε συνέχεια της περσινής αφιλόξενης υποδοχής έρχεται να μπει το κερασάκι στη τούρτα σήμερα 14 Ιανουαρίου. Την περσινή χρονιά στα μπαράζ, το κλίμα ήταν το ίδιο ένθερμο αλλά σεβόμενοι την κατάσταση σας, σιωπήσαμε…

Δε θα σιωπήσουμε όμως και αυτή τη φορά, στο πρώτο γύρο είδατε τι σημαίνει πραγματικά φιλοξενία, ήρθατε κύριοι και φύγατε ακόμα πιο κύριοι.
Παρόλα αυτά δεν αισθανθήκαμε το ίδιο, στην ζούγκλα της Αφάντου συνοδεία των γνωστών αγνώστων όπου διοργάνωσαν ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι σε κλίμα τρομοκρατίας, και αποκορύφωμα των όσων θλιβερών γεγονότων βίωσε σήμερα η αποστολή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας, που ταξίδεψε στη Ρόδο.

Δυστυχώς σήμερα στη Ρόδο γυρίσαμε πολλά πολλά χρόνια πίσω, βιώνοντας καταστάσεις που δεν περιμέναμε πως θα ζήσουμε εν έτη 2024 στο γήπεδο της Ρόδου… Προπηλακισμοί, άθλιες συμπεριφορές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου όπου δεν τιμούν κανένα, για αυτό που τουλάχιστον εμείς σαν σύλλογος, πρεσβεύουμε.
Δυστυχώς κύριοι της ΑΕΡΑ Αφάντου η σημερινή στάση και συμπεριφορά σας, ήταν απαράδεκτη. Κύριοι δεν ήταν φιλοξενία αυτό που μας παρείχατε…
Προπηλακισμοί παιχτών και τεχνικού τιμ καθώς και των φιλάθλων μας, οι οποίοι είχαν και γυναικόπαιδα…
Δυστυχώς, αν ξανά βρεθούν οι δρόμοι μας, που το ευχόμαστε, δεν θέλουμε να ανταποδώσουμε την φιλοξενία καθοτι η ομάδα μας στηρίζετε σε αρχές και ηθικές αξίες και όχι βία και τραμπουκισμούς.
Φυσικά δεν ανακαλύψαμε το ρεύμα, τα έχουν ζήσει όλες οι ομάδες που έχουν σας έχουν επισκεφτεί, εξάλλου τα νέα είναι γνωστά και κυκλοφορούν στο νησί της Ρόδου.
Μία ομάδα όπως η Ελλάς Σύρου στα 95 χρόνια ιστορίας της, έχει αποδείξει ότι έχει το επίπεδο, τον πολιτισμό, την αθλητική παιδεία και την φιλοξενία σε όλα τα σωματεία, σε υψηλά επίπεδα. Κάτι που αναγνωρίζεται διαρκώς δημόσια, απ’ όλες τις αντίπαλες ομάδες.

Επίσης έχουμε αποδείξει ότι στη νίκη και στην ήττα στέκεται το ίδιο υπερήφανα και ουδέποτε έχει δημιουργήσει το παραμικρό θέμα. Αυτό όμως που ζήσαμε στην Ρόδο, οφείλουμε από αυτοσεβασμό κυρίως, να το καταγγηλουμε προς πάσα κατεύθυνση.
Η ζούγκλα της Ρόδου, η ντροπή του νησιού, η ντροπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, σε όλο της το μεγαλείο! Εμείς πήγαμε να αγωνιστούμε σε ένα σημαντικό παιχνίδι τιμώντας τους εαυτούς μας, όπως και κάθε αντίπαλη ομάδα και τιμώντας τους θεσμούς
Η Ελλάς έχει μάθει να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, να τιμά το ποδόσφαιρο, να προσφέρει στον αθλητισμό ιδέες και αξίες. Κάτι που ξεκινάει από τα πολλά νέα παιδιά στα τμήματα υποδομών της, κάτι που γεννιέται με τις ακαδημίες της ομάδας μας.
Συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο οι “φίλαθλοι” έβριζαν το προπονητή και του πέταγαν μπουκάλια και ποτήρια με νερό και αλκοόλ.

Επίσης απειλήθηκε ο αντιπρόεδρος της ομάδας παρουσία της κόρης του από τραμπούκους
Απειλήθηκε ο αναλυτής της ομάδας Γιάννη Κυρζόπουλος με φθορά περιουσίας καθώς προσπάθησαν να του πάρουν την κάμερα και να του την καταστρέψουν. Στο τέλος του αγώνα εισήλθαν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο πέριξ αποδυτηρίων και εγκλώβισαν την αποστολή. Ήμασταν τυχεροί που επιστρέψαμε σώοι κι αυτό χάρη στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου Ταξίαρχο κ.Λουκά Θάνο όπου μαζί με αστυνομικούς κατάφεραν αρχικά να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της αποστολής μας και κατά δεύτερον να μας απεγκλωβίσουν από το γήπεδο.

Φανταζόμαστε ότι το υπέροχο νησί της Ρόδου, που πραγματικά αγαπάμε και σεβόμαστε, θα καταδικάσει όσα διαδραματίσθηκαν. Πιστεύουμε ότι επειδή ακόμη υπάρχουν φίλαθλοι, παράγοντες και αθλητές, με αξίες στο νησί αυτό, τότε αυτοί σίγουρα θα αισθανθούν, όπως κι εμείς, ντροπή και αηδία για όλα όσα συνέβησαν στον σημερινό αγώνα. Ευχαριστούμε πραγματικά από τα βάθη της καρδιάς μας, ακόμα κι αν καταλόγισε αυστηρή 2η κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αγωνιζόμαστε με 10 παίκτες τον διαιτητή του αγώνα κ. Ρηγόπουλου για την εξαιρετική διαιτησία του. Γενικά σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ πολύ για το υπέροχο και «αξέχαστο» απόγευμα Κυριακής που ζήσαμε. Πήραμε τον αέρα μας… και επιστρέφουμε στη Σύρο κοιτάζοντας στα μάτια την κορυφή…»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments