120 Βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης ψήφου από την Ουγγαρία!

0
Dodekanisos

Ένας συνασπισμός 120 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαιτεί να αφαιρεθεί από την Ουγγαρία το δικαίωμα ψήφου κάνοντας λόγο για «δημοκρατική οπισθοδρόμηση της χώρας και απαράδεκτη χρήση του βέτο από τον Βίκτορ Όρμπαν».

«Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για την προστασία των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρουν οι βουλευτές σε επιστολή που απέστειλαν στην πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Το κείμενο αναφέρει δύο βασικούς λόγους. Τη συνεχιζόμενη δημοκρατική οπισθοδρόμηση της Ουγγαρίας, μια επαναλαμβανόμενη αιτία ανησυχίας στις Βρυξέλλες και τον αμφιλεγόμενο ρόλο του Orbán στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει μπλοκάρει ένα προτεινόμενο ταμείο 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την παροχή μακροοικονομικής οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία μεταξύ 2024 και 2027.

Η αναφορά επισημαίνει ότι η κίνηση της διαδικασίας για τη στέρηση των δικαιωμάτων ψήφου από την Ουγγαρία είναι «ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εγγυηθούμε τη λειτουργία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων».  «Θα έστελνε επίσης ένα μήνυμα σε όλα τα κράτη μέλη ότι η ΕΕ δεν θα ανεχθεί καμία απόκλιση από το κράτος δικαίου ή παραβίαση της αρχής της ειλικρινούς συνεργασίας», επεσήμανε ο εισηγητής της πρωτοβουλίας, Φινλανδός βουλευτής Petri Sarvama.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments