«Σταματήστε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία και είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες»

0
Dodekanisos

Να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία κάλεσε την Δύση για μια ακόμα φορά η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε. «Εάν η Δύση θέλει συνομιλίες για την Ουκρανία, θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα», τόνισε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη δήλωση του Ελβετού Ομοσπονδιακού Συμβούλου Εξωτερικών Υποθέσεων Ignazio Cassis (Ονάτσιο Κασίς), ότι η Ρωσία πρέπει να συμπεριληφθεί στις ειρηνευτικές συζητήσεις.

Απευθυνόμενος σε συνέντευξη Τύπου στο Νταβός νωρίτερα, ο Κασίς είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να τεθεί η Ρωσία σε ειρηνευτικές συζητήσεις για την Ουκρανία με τη μεσολάβηση άλλων χωρών και τόνισε ότι μια ειρηνευτική διάσκεψη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

«Αν πρόκειται για την επιθυμία ορισμένων χωρών να βρουν μια διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει η Ουάσινγκτον, αυτό είναι ένα πράγμα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, να σταματήσουν να επιβάλλουν αντιρωσικές κυρώσεις. Και να σταματήσουν να κάνουν ρωσοφοβικές δηλώσεις», είπε η Ζαχάροβα στην εφημερίδα Izvestia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments