Αρχική Υγεία - Διατροφή - Άσκηση & Ευεξία 7 είδη ιατρικού εξοπλισμού που χρειάζεται ένα νοσοκομείο

7 είδη ιατρικού εξοπλισμού που χρειάζεται ένα νοσοκομείο

0
Dodekanisos

Κάθε οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει καθημερινά αμέτρητες καταστάσεις, ιατρικά επείγοντα περιστατικά και ατυχή γεγονότα. Τα νοσοκομεία πρέπει να είναι άψογα προετοιμασμένα για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό περάσει από την πόρτα τους. Έτσι η ύπαρξη και χρήση ποιοτικού ιατρικού εξοπλισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε κάθε κλινική, νοσοκομείο ή άλλη ιατρική εγκατάσταση.

Όσοι ασκούν ιατρικά επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, των νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας, χρειάζονται διάφορα είδη λειτουργικού και αξιόπιστου εξοπλισμού για να μπορέσουν να φροντίσουν και να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους, όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Για αυτό το λόγο σε κάθε νοσοκομείο είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε ετοιμότητα, 24 ώρες το 24ωρο, κάποια είδη βασικού ιατρικού εξοπλισμού, ειδικά για την αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης, εκ των οποίων θα δούμε κάποια παρακάτω.

Φορεία


Τα φορεία είναι εξοπλισμός ζωτικής σημασίας και χρησιμεύει στη μεταφορά ασθενών. Ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ένα φορείο είναι απαραίτητο για την ασφαλή μεταφορά ενός ατόμου που χρειάζεται περίθαλψη. Υπάρχουν διάφορα είδη φορείου με το συνηθέστερο να είναι το φορείο ασθενοφόρου με σύστημα roll-in και τα φορεία ασθενοφόρου με ηλεκτρικό σύστημα φόρτωσης-εκφόρτωσης. Υπάρχουν όμως και οι σανίδες σπονδυλικής στήλης που χρησιμεύουν όταν είναι απαραίτητη η ακινητοποίηση του ασθενούς. Τέλος, ιδιαίτερα εξελιγμένη και εντυπωσιακή είναι η κάψουλα βιολογικού περιορισμού μεταφοράς ασθενών, η οποία προστατεύει από τη μετάδοση ασθενειών από τον ασθενή προς το περιβάλλον και από το περιβάλλον προς τον ασθενή.

Απινιδωτές

Οι απινιδωτές μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός ανθρώπου που παθαίνει καρδιακή ανακοπή, δηλαδή σταματάει να χτυπάει η καρδιά του. Ο απινιδωτής είναι μια συσκευή που παρέχει ρεύμα υψηλής ενέργειας στην καρδιά μέσω του θωρακικού τοιχώματος σε κάποιον που έχει ανάγκη από απινίδωση για να επιβιώσει. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πόσο απαραίτητος είναι ένας καλός αυτόματος απινιδωτής σε ένα νοσοκομείο. Για την ακρίβεια είναι υποχρεωτικό να υπάρχει και να είναι προσβάσιμος ένας απινιδωτής σε κάθε μέρος με συνωστισμό, πόσο μάλλον σε ένα νοσοκομείο. Υπάρχουν και οι αυτόματοι απινιδωτές, που λειτουργούν με μπαταρία και ηλεκτρόδια απινίδωσης και είναι κατασκευασμένοι για να μπορεί ακόμα και ο απλός πολίτης να τον χρησιμοποιήσει ενώ ακόμα πιο εξελιγμένοι είναι οι αυτόματοι απινιδωτές με μόνιτορ ή και φωνητικές οδηγίες.

Ηλεκτροκαρδιογράφοι

Οι ηλεκτροκαρδιογράφοι είναι επίσης συσκευές απαραίτητες σε ένα νοσοκομείο, αφού βοηθούν έναν καρδιολόγο στη διάγνωση και θεραπεία μίας παθολογικής κατάστασης. Οι ηλεκτροκαρδιογράφοι μπορεί να καλύψει δύο κύριους τύπους ηλεκτροκαρδιογραφημάτων, κοπώσεως και ηρεμίας. Υπάρχουν 3-κάναλοι, 6-κάναλοι και 12-κάναλοι καρδιογράφοι, φορητοί ή σταθεροί ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και συνοδεύονται από ένα λογισμικό διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων.

Στηθοσκόπια

Σχεδόν κάθε ιατρική εξέταση περιλαμβάνει εξέταση με στηθοσκόπιο. Το στηθοσκόπιο αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο που υπάρχει εδώ και αιώνες και βοηθάει το ιατρικό προσωπικό να ακροαστεί τους εσωτερικούς ήχους στον άνθρωπο και κυρίως την καρδιά, τους πνεύμονες αλλά και τα έντερα και τη ροή του αίματος.

Πιεσόμετρα

Τα πιεσόμετρα είναι επίσης στοιχειώδης ιατρικός εξοπλισμός που μετράει την αρτηριακή πίεση. Υπάρχουν αρκετών ειδών πιεσόμετρα μεταξύ των οποίων τα κλασικά, αναλογικά πιεσόμετρα, τα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα και τα υδραργυρικά πιεσόμετρα. Πλέον τα πιεσόμετρα έχουν διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις και αυτοματοποιημένες διαδικασίες όπως σύνδεση με USB, αισθητήρα αφής, bluetooth, LCD οθόνη, φωνητική λειτουργία, αποθηκευμένες τιμές και ένδειξη μέσου όρου κ.α.

Ασκός αναζωογόνησης

Ο ασκός αναζωογόνησης είναι μία σχετικά απλή ιατρική επαγγελματική συσκευή για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ανάνηψης ασθενών, προσφέροντας τεχνητό αερισμό και καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Υπάρχουν συσκευές Ambu με μάσκα για ενήλικες καθώς και ασκοί αναζωογόνησης με μάσκα σιλικόνης για παιδιά.

Συσκευή θωρακικών συμπιέσεων

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητό αερισμό με σκοπό την διατήρηση της ροής του αίματος και την οξυγόνωση κατά την καρδιακή ανακοπή. Στα νοσοκομεία υπάρχουν συνήθως για το σκοπό αυτό ειδικές συσκευές αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων, που παρέχουν υψηλής ποιότητας θωρακικές συμπιέσεις. 

Στην ιστοσελίδα www.mantzaris.com θα βρείτε όλα τον απαραίτητο ιατρικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για κάθε ιατρείο και νοσοκομείο που θέλει να είναι έτοιμο για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments