Αρχική Υγεία - Διατροφή - Άσκηση & Ευεξία Τα οφέλη του Pranic Healing για ψυχική και συναισθηματική ευεξία

Τα οφέλη του Pranic Healing για ψυχική και συναισθηματική ευεξία

0
Dodekanisos

Το Pranic Healing αποτελεί μια αρχαία μέθοδο θεραπείας, της οποίας η σύγχρονη εκδοχή έγινε δημοφιλής από τον Grandmaster Choa Kok Sui, o οποίος μελέτησε σε βάθος όλες τις αρχαίες ανατολικές θεραπευτικές τεχνικές και τις προσάρμοσε στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινής ζωής. Αν και ιδιαίτερα αρχαία, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος του σήμερα.

Πλέον, γνωρίζουμε πως η πνευματική υγεία είναι εξίσου σημαντική με την σωματική. Ποια είναι όμως τα οφέλη που προσφέρει το Pranic Healing σε αυτό τον τομέα και πώς μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα μας; Ας δούμε παρακάτω.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Pranic Healing;

Βασική φιλοσοφία του Pranic Healing είναι ότι όλα γύρω μας αποτελούνται από ενέργεια. Η σωματική, συναισθηματική και πνευματική ενέργεια αποτελούν ένα σύνολο. Όταν διαταράσσεται ένα κομμάτι του συνόλου αυτού, διαταράσσεται και η συνολική ενέργεια, ή αλλιώς η αύρα του οργανισμού. 

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται, καθώς και τη δυνατότητα να μεταφέρει την ενέργεια όχι μόνο από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο, αλλά και από άτομο σε άτομο. Η θεραπευτική διαδικασία  μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη διοχέτευση της κατάλληλης ενέργειας στο πάσχον σημείο.

Κάθε θεραπευτής έχει στη διάθεση του ένα μεγάλο πλήθος θεραπευτικών πρωτοκόλλων με τα οποία μπορεί να βοηθήσει στην αυτοθεραπεία του οργανισμού. Πιο αναλυτικά, ο θεραπευτής “ανιχνεύει” το σημείο που υπάρχει έλλειψη ενέργειας ή ενεργειακή συμφόρηση, “αφαιρεί τη βρώμικη αυτή ενέργεια” και στη συνέχεια “διοχετεύει” καθαρή ενέργεια η οποία βοηθά στη νοητική, συναισθηματική και σωματική ανάρρωση.

Pranic Healing και συναισθηματική και πνευματική ευεξία

Έτσι λοιπόν, το Pranic Healing αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδο για την πνευματική και συναισθηματική ευεξία. Μερικά από τα οφέλη που παρουσιάζει περιλαμβάνουν:

Ενίσχυση της διάθεσης

Η κακή διάθεση, η στενοχώρια, το άγχος, ακόμη και σημάδια κατάθλιψης επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα κάθε ανθρώπου. Σύμφωνα μάλιστα και με επιστημονικές έρευνες, η θεραπευτική αυτή μέθοδος αποτελεί έναν φυσικό τρόπο ενίσχυσης της διάθεσης,  ο οποίος μπορεί να μειώσει όλα τα αρνητικά συναισθήματα, ακόμη και σε λίγες θεραπευτικές συνεδρίες. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να αποκτήσει την αίσθηση της χαράς και της ευημερίας, να αντιμετωπίσει θυμό, άγχη και φοβίες και να αποκτήσει καλύτερο έλεγχο των σκέψεων και των δράσεων.

Βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων

Η ενέργεια έχει επίδραση σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, ακόμη και στα συναισθήματα. Όταν αγνοούμε κάποια από τα συναισθήματα μας, ακόμη και χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε επηρεάζουμε τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους γύρω μας. Ένταση, συχνοί καυγάδες, εκρήξεις θυμού μπορούν να απωθήσουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα από κοντά μας.

Μέσα από εξειδικευμένες τεχνικές του Pranic Healing που αφορούν τη συγχώρεση, τόσο την εσωτερική όσο και των γύρω μας, προσφέρουμε στον εαυτό μας συναισθηματική ισορροπία. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής τεχνική αποτελεί ένα είδος διαλογισμού που ονομάζεται “Διαλογισμός στις Δίδυμες καρδιές”.

Πνευματική εξάσκηση

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αναγνωρίζουν το Pranic Healing ως μια πηγή πνευματικής ενέργειας. Ανάμεσα σε όλα τα οφέλη του, ανήκει και η ικανότητα να προσφέρουμε εσωτερική ηρεμία στον εαυτό μας, ακόμη και σε ιδιαίτερα αγχωτικές στιγμές. Την ίδια στιγμή, μπορούμε πιο εύκολα και πιο συνειδητά να προχωρήσουμε στο ταξίδι της εσωτερικής πνευματικής αναζήτησης και της καλύτερης κατανόησης του εαυτού μας.

Αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών

Ένα εξίσου σημαντικό όφελος που προσφέρει το γεγονός πως αποτελεί μια ιδιαίτερα βοηθητική μέθοδο στην αντιμετώπιση διαφόρων ψυχικών διαταραχών, όπως για παράδειγμα το άγχος και η κατάθλιψη. Το Pranic Healing δρα υποστηρικτικά σε άλλα θεραπευτικά modalities, φέρνει σε ισορροπία τα Chakras της καρδιάς, του ηλιακού πλέγματος και άλλα που επηρρεάζονται από το άγχος, και αυτό με τη σειρά του βοηθά όλο τον οργανισμό να αποκτήσει ισορροπία, γαλήνη και χαρά στην καθημερινότητα.

Η ενεργειακή αυτή τεχνική θεραπείας, μέσα από συστηματική εξάσκηση μπορεί να συμβάλει στην ολιστική μεταμόρφωση ενός ανθρώπου. Ανακαλύψτε περισσότερα για το Pranic Healing και τις θεραπευτικές του ιδιότητες στο Your Growth Guide.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments