Αρχική Εκτός συνόρων Σβήνει το έντονο ελληνικό χρώμα από την τουρκική Αλάνιασπορ

Σβήνει το έντονο ελληνικό χρώμα από την τουρκική Αλάνιασπορ

0
Dodekanisos

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι ‘Έλληνες ποδοσφαιριστές βρίσκουν ποδοσφαιρική στέγη στην γειτονική Τουρκία. Ήδη την περσινή σεζόν οκτώ παίκτες αγωνίζονταν σε τουρκικές ομάδες, με το όνομα του Πέλκα να φιγουράρει στην Φενερμπαχτσέ. Η Αλανίασπορ αποτελεί βέβαια μια ξεχωριστή κατηγορία μόνη της. Μέχρι τα μέσα της προηγούμενης σεζόν είχε στην εντεκάδα της τρία Ελληνόπουλα: τους Μανώλη Σιώπη, Τάσο Μπακασέτα και Γιώργο Τζαβέλλα. Πλέον, όμως, δεν έχει κανέναν! Πως τα κατάφερε κι έγινε αυτό;

Η μεταγραφή του Μπακασέτα

Η αρχή έγινε από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος Τάσο Μπακασέτα. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του μεσοεπιθετικού έπεισαν την Τραμπζονσπορ να τον προσθέσει στο ρόστερ της. Ειδικότερα, στα τελευταία του τέσσερα ματς, ο Τάσος πέτυχε τρία γκολ και δύο ασίστ, με ματς καριέρας αυτό εναντίον της Κασίμπασα. Υπέγραψε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Τα τρία εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του έπιασαν τόπο με το καλημέρα. Τελείωσε την χρονιά με έξι γκολ, δύο ασίστ και μια πολύ δυνατή απόδοση, δίνοντας το 100% στην καινούργια του ομάδα. Φέτος, έχει ήδη ξεκινήσει δυνατά, μετά από πολύ καλή προετοιμασία στα φιλικά και εντυπωσιακό ξεκίνημα στην σεζόν. Μάλιστα η έναρξη του τουρκικού πρωταθλήματος τον βρήκε να πανηγυρίζει ένα από τα πέντε γκολ της Τράμπζον που φιλοδώρησε στην Μαλάτγιασπορ.

Η επιστροφή του Τζαβέλλα στην Ελλάδα

Το φετινό καλοκαίρι συνέβη και η δεύτερη έξοδος. Ο Γιώργος Τζαβέλλας έπειτα από σχεδόν πέντε γεμάτες χρονιές στην Τουρκία αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Εκεί τον περίμενε η ΑΕΚ με ανοιχτές αγκάλες. 400 χιλιάρικα το κόστος μεταγραφής του Έλληνα οπισθοφύλακα. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του μετά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που τον έφερε στην Γερμανία για 1,2 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο του 10’. ΄Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης, σε Κέρκυρα, Πανιώνιο, Μονακό και ΠΑΟΚ.

Το κερασάκι στην τούρτα με τον Σιώπη

Η Αλάνιασπορ μέχρι τις 17 Αυγούστου του 21’ είχε έστω ένα δείγμα ελληνικού χρώματος στο ρόστερ της. Αυτό, φυσικά, άλλαξε την επομένη με τον Μανώλη Σιώπη να ακολουθεί τα χνάρια του Μπακασέτα στην Τράμπζονσπορ. Ο Έλληνας κεντρικός μέσος έχει μια σταδιακά αυξανόμενη πορεία τα τελευταία χρόνια στην καριέρα του κι αυτό φαίνεται από τις μεταγραφές του. Από τα 100 χιλιάρικα και τον Άρη, στα 500 χιλιάρικα και την Αλάνιασπορ και πλέον παρέα με τον Μπακασέτα για 1 εκατομμύριο έυρω. Κι όλα αυτά μέσα στην πενταετία! Όχι κι άσχημα για έναν παίκτη που πάλευε να βρει σανίδα σωτηρίας στον Ολυμπιακό μέχρι το 2017.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments