90.000 στρατιώτες στην μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από τον ψυχρό πόλεμο

0
Dodekanisos

Όλα είναι έτοιμα προκειμένου το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα τη μεγαλύτερη άσκηση του από την περίοδο του «ψυχρού πολέμου», δοκιμάζοντας πώς τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους Ευρωπαίους συμμάχους σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας, εάν ξέσπούσε μια σύγκρουση.

Περίπου 90.000 στρατιώτες πρόκειται να συμμετάσχουν στις ασκήσεις Steadfast Defender 2024 που θα διαρκέσουν έως τον Μάιο, δήλωσε την Πέμπτη ο ανώτατος διοικητής της συμμαχίας Κρις Κάβολι. Περισσότερα από 50 πλοία από αεροπλανοφόρα έως αντιτορπιλικά θα λάβουν μέρος, καθώς και περισσότερα από 80 μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones και τουλάχιστον 1.100 οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 133 τανκς και 533 οχημάτων μάχης πεζικού, ανέφερε το ΝΑΤΟ.

Ο Κάβολι είπε ότι οι ασκήσεις θα κάνουν πρόβα για την εκτέλεση από το ΝΑΤΟ των περιφερειακών του σχεδίων, τα πρώτα αμυντικά σχέδια που έχει εκπονήσει η συμμαχία εδώ και δεκαετίες, αναφέροντας λεπτομερώς πώς θα απαντούσε σε μια ρωσική επίθεση.Το ΝΑΤΟ δεν ανέφερε ονομαστικά τη Ρωσία στην ανακοίνωσή του. Αλλά το κορυφαίο στρατηγικό της έγγραφο προσδιορίζει τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια των μελών του ΝΑΤΟ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments