“Η ΕΕ πρέπει να ντρέπεται για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο”

0
Dodekanisos

Ευθείες «βολές» στην Ευρωπαίκή Ένωση και σε ότι αφορά το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, εξαπέλυσε ο Σεργκέϊ Λαβρόφ. Μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, απάντησε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε τελείως να εφαρμόσει τη συμφωνία της του 2013 που εγγυάται τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και επιτρέπει στην Αλβανική κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει».

«Η ΕΕ πρέπει να ντρέπεται» για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, είπε ο Λαβρόφ, υπενθυμίζοντας στους δημοσιογράφους ότι το 2013 το μπλοκ μεσολάβησε στη «Συμφωνία των Βρυξελλών» μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα. «Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια και τίποτα δεν έχει αλλάξει, η συμφωνία που η ΕΕ ισχυρίστηκε ως το μεγαλύτερο διπλωματικό της επίτευγμα δεν έχει καταλήξει πουθενά και η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι ‘αυτό», είπε ο Λαβρόφ. Αν μη τι άλλο, οι Βρυξέλλες τώρα «αλλάζουν τις υπάρχουσες συμφωνίες» για να ευνοήσουν την Πρίστινα, έτσι ώστε «οι Σέρβοι να μην έχουν δικαιώματα ή να έχουν εντελώς τεχνητά δικαιώματα, ενώ η πραγματική εξουσία ανήκει στους Αλβανούς», πρόσθεσε

«Ο [αλβανός πρωθυπουργός Αλμπίν] Κούρτι θέλει να μας εμποδίσει να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στους δασκάλους, τους γιατρούς και τους υπαλλήλους μας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα μια ανοιχτή έξοδο Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Ο Βούτσιτς ζήτησε από τις Βρυξέλλες να στηρίξουν τη σερβική κοινότητα.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments