“Αυτοί είναι οι κανόνες”, λέει στην Ουγγαρία η Von Der Leyen

0
Dodekanisos


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σε κοινοβουλευτική συζήτηση ότι η ΕΕ θα παρακρατήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση από την Ουγγαρία. Η ίδια σε δηλώσεις που έκανε τόνισε και τα εξής

 «Αναστέλλονται για λόγους που περιλαμβάνουν ανησυχίες για τα δικαιώματα LGBTIQ, την ακαδημαϊκή ελευθερία και τα δικαιώματα ασύλου. Ορισμένα είναι μπλοκαρισμένα στο πλαίσιο του μηχανισμού όρων. Και θα παραμείνουν αποκλεισμένα έως ότου η Ουγγαρία εκπληρώσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αυτοί είναι οι κανόνες», είπε. «Όλοι τους έχουμε συμφωνήσει και θα τους ακολουθήσουμε. Αυτό είναι που κάνει το κράτος δικαίου να ξεχωρίζει από την αυθαίρετη εξουσία».

«Κάθε σεντ του ευρώ θα πρέπει να καταβάλλεται στην Ουγγαρία χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Ο ιδεολογικός εκβιασμός δεν είναι αποδεκτός», δήλωσε ο Balazs Hidveghi (Μπάλας Χίντβεγκι), ο οποίος ανήκει στο κυβερνών κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας. Από τη δική της πλευρά, η πολιτική επιστήμονας Βernadett Petri (Μπέρναντεν Πέτρι) είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα μεταξύ της Επιτροπής της ΕΕ και της Ουγγαρίας. Η επιβολή της ιδεολογίας του φύλου και η μεταναστευτική πολιτική, η οποία επιβάλλεται ενάντια στη θέληση των κρατών μελών, είναι όλα ζητήματα στα οποία η επιλογή της Ουγγαρίας με βάση την αξία απέχει πολύ από το  όραμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ακολουθήσουν την κοινή λογική και να συνειδητοποιήσουν ότι κανένα κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, δεν μπορεί να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα δικά του συμφέροντα, την κυριαρχία και την επιλογή των αξιών του», είπε η Petri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments