Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου « Δώστε Κίνητρα στο αθλητισμό να επιβιώσει!»

« Δώστε Κίνητρα στο αθλητισμό να επιβιώσει!»

0
Dodekanisos

Μια μακροσκελής ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζει τις παθογένειες του ερασιτεχνικού αθλητισμού δημοσίευσε ο Διγενής Κοσκινού. Μιλώντας για την μετά Covid εποχή, τα αθλητικά κέντρα και όλα αυτά που προβληματίζουν το σωματείο που «φωνάζει» για βοήθεια και προτρέπει τους υπεύθυνους να αναλάβουν δράση. Όλη η ανακοίνωση:

« Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στην μετά Covid εποχή και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να σηκωθεί, σε μία χώρα που ο αθλητισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με αθλητικά κέντρα και γήπεδα στα πρόθυρα της καταστροφής, όπως το δικό μας, Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε και τα βάζουμε με θεούς και δαίμονες για τα αυτονόητα. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΣΚΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. Τον τελευταίο χρόνο συνέβησαν σοβαροί τραυματισμοί σε νεαρούς αθλητές στο γήπεδο Κοσκινού,  τους αναφέρουμε ονομαστικά: ΠΑΤΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΗΣ και ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ο πρώτος χειρουργήθηκε και οι άλλοι δύο αναμένεται να χειρουργηθούν για σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα τους.

Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις με τους ελάχιστους πόρους που διαχειριζόμαστε, να διατηρούμε όσο γίνεται άρτιες τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις χωρίς ουσιαστική στήριξη αλλά παρ’ όλα αυτά δεν σταματήσαμε ποτέ να προάγουμε το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες. Η ανιδιοτελής αγάπη για το άθλημα, μας υποδεικνύει να μην κρύβουμε τα προβλήματα μας, αλλά να τα αντιμετωπίζουμε. Μία παρέα με αγνά αισθήματα για τον αθλητισμό είναι οι άνθρωποι της ομάδας μας, που δραστηριοποιoύνται με ό,τι μέσα διαθέτουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας και αποδεικνύουν ότι με τα λίγα μπορείς να κάνεις πολλά, αρκεί να υπάρχει μεράκι και θέληση!

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.
Όλα δείχνουν ότι στηριζόμαστε σε μια ανεπαρκής Δημοτική – Περιφερειακή αρχή, με παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οράματος, αναξιοκρατία και αδιαφάνεια, με κλονισμένη αξιοπιστία των θεσμών και οργάνων, πελατειακές σχέσεις και επιλεκτική εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών. Μέσα στη θολούρα και την ομίχλη που έντεχνα έχουν δημιουργήσει αυτοί οι «επιτήδειοι» του χώρου, καταφέρανε να φέρουν το τοπικό μας ποδόσφαιρο και αθλητισμό στα δικά τους μέτρα. Έτσι, που το κοστούμι να ταιριάζει μόνο σ’ αυτούς και σε όσους υπηρετούν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.

Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που τόσα χρόνια αιμορραγούν, είναι τα ίδια σωματεία που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει πολλές μάχες επιβίωσης, χωρίς ουσιαστική στήριξη και παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησαν ποτέ να προάγουν το αθλητικό ιδεώδες. Το σωματείο μας το οποίο το αγνοείται και το σνομπάρετε θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι αριθμεί 130 νεαρούς αθλητές και με την αντρική ομάδα είμαστε περίπου 170. Είναι εισηγμένο στις «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» που αποτελούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα που στοχεύει στο να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.

ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ
ΕΜΕΙΣ  δεν πρόκειται να αλλάξουμε το πλάνο και την φιλοσοφία μας, θα συνεχίσουμε στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, του ευγενή συναγωνισμό, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής και συνείδησης των πολιτών, και ειδικά των νέων.
ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΉΤΙΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ
ΔΩΣΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments