ΣΟΚ στο στίβο, “έφυγε” 29χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής

0
Dodekanisos

Σοκ στο χώρο του στίβου καθώς έφυγε από τη ζωή μόλις στα 29 του χρόνια ο Καναδός κάτοχος του ρεκόρ στο επί κοντώ και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 Σον Μπάρμπερ. Πέθανε στο σπίτι του στο Κίνγκγουντ του Τέξας, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Πολ Ντόιλ. Ειδησεογραφικά site αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Περισσότερο από έναν απίστευτο αθλητή, ο Shawn ήταν ένα τόσο καλόκαρδο άτομο που πάντα έβαζε τους άλλους μπροστά από τον εαυτό του», είπε ο ατζέντης του προσθέτοντας ότι «είναι τραγικό να χάνεις έναν τόσο καλό άνθρωπο σε τόσο νεαρή ηλικία».

Αφού αγωνίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Άκρον, ο Μπάρμπερ έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στον αθλητισμό επί κοντώ το 2015 με ύψος 5,90 μέτρα. Την ίδια χρονιά, στέφθηκε πρωταθλητής Παναμερικανικών Αγώνων και συνέχισε να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου κατέκτησε την 10η θέση.

Ανάμεσα στα άλλα επιτεύγματα στην καριέρα του Barber ήταν τρεις τίτλοι NCAA κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πανεπιστήμιο του Akron, δύο τίτλοι κλειστού στίβου, το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2013, οι Παναμερικανικοί Αγώνες 2015 και η Παγκόσμια Περιοδεία κλειστού  2016. Η επίδοση 5.90 που είχε κάνει παραμένει Καναδικό Εθνικό ρεκόρ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments