Επιμένει ο Μακρόν, «δεν αποκλείω να στείλουμε στρατεύματα!»

0
Dodekanisos

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Εμμανουέλ Μακρόν! Ο Γάλλος πρόεδρος επιμένει να μην αποκλείει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία σε περίπτωση που οι Ρωσικές δυνάμεις διαπεράσουν τις γραμμές του μετώπου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Economist είπε τα εξής:

«Δεν αποκλείω τίποτα, γιατί αντιμετωπίζουμε κάποιον που δεν αποκλείει τίποτα. Αναμφίβολα ήμασταν πολύ διστακτικοί με τον καθορισμό των ορίων της δράσης μας. Πολλές χώρες κατάλαβαν την προσέγγιση του Παρισιού και συμφώνησαν ότι αυτή η θέση είναι καλή. Εάν οι Ρώσοι επρόκειτο να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή, εάν υπήρχε ένα ουκρανικό αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, θα έπρεπε νόμιμα να θέσουμε στον εαυτό μας αυτό το ερώτημα», σημείωσε ο Μακρόν.

«Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι του 2022, όλοι αποκλείσαμε την παράδοση τανκς, πυραύλων βαθιάς προσβολής, αεροσκαφών. Τώρα είμαστε όλοι στη διαδικασία να το κάνουμε, οπότε θα ήταν λάθος να αποκλείσουμε τα υπόλοιπα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Μακρόν δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Βρετανία και η Γαλλία θα πρέπει να σκεφτούν εάν χρειάζονται τακτικά πυρηνικά όπλα σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά είπε τα εξής:
«Έχετε δίκιο που κάνετε την ερώτηση, αλλά έχω δίκιο που δεν σας δίνω ξεκάθαρη απάντηση. Πρώτον, γιατί σε αυτό το θέμα η σιωπή είναι χρυσός. Δεύτερον, επειδή δεν ασχολούμαστε με πολιτική φαντασία και δεν θέλω να αμφισβητούμε την αμερικανική εγγύηση, αλλά είναι προφανώς ένα ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments