Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Ζντράβα/Μπεκίρογλου 4ες στην Ελλάδα, 5η θέση οι Μαμαλίγγας/Τζουμάκας

Ζντράβα/Μπεκίρογλου 4ες στην Ελλάδα, 5η θέση οι Μαμαλίγγας/Τζουμάκας

0
Dodekanisos

Μία ανάσα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου έφτασαν οι αθλήτριες της Τελχινίδας Κριστιάνα Ζντράβα και Γκιούλ Μπεκίρογλου αφού ηττήθηκαν στον μικρό τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ17 από τις Κρητικές Παρασκευή Πρινιωτάκη και Εμμανουηλία Πιτσούλη.

Οι αθλήτριες της Τελχινίδας αγωνίστηκαν εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, κατέκτησαν αήττητες την πρώτη θέση του ομίλου τους ενώ στη συνέχεια κέρδισαν στον προημιτελικό τις πρωταθλήτριες Δυτ. Μακεδονίας Αμελί Μητσιάνη και Ξένια Ναυροζίδου με 2 – 0 σετ (21-12, 22-20). Στον ημιτελικό ηττήθηκαν από την ομάδα που κατέκτησε αήττητη τον τίτλο, την εθνική ομάδα Κ18 και Κ20, Ελένη Αλεξόγλου και Μυρτώ Πασχαλάκη με 0-2 σετ (17-21, 14-21).

Στον μικρό τελικό η Ροδίτικη ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα στο πρώτο σετ και το έχασε με 17-21. Στο δεύτερο σετ μπήκαν πιο έτοιμες και αποφασισμένες και κέρδισαν εύκολα με 21-11. Η διεθνής παίκτρια σάλας Πρινιωτάκη ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο σετ του αγώνα με εξαιρετικό σερβίς πιέζοντας πολύ την ομάδα της Ρόδου και αποκτώντας γρήγορα ένα προβάδισμα 4 πόντων που έδωσε στην ομάδα της  αυτοπεποίθηση και ασφάλεια ώστε να διατηρήσουν την ίδια πίεση σε ολόκληρη τη διάρκεια του σετ και τελικά να το κατακτήσουν με 8-15 μαζί με την πολυπόθητη τρίτη θέση στο βάθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτρια Κριστιάνα Ζντράβα στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, λίγες μόλις ώρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα γεγονός που δυσκόλεψε πολύ την αγωνιστική παρουσία των κοριτσιών.

Στα αγόρια, οι Ευκλής Μαμαλίγκας και Αλέξανδρος Τζουμάκας, προκρίθηκαν αήττητοι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κερδίζοντας μάλιστα μετά από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι στο τάι μπρέικ τους δευτεραθλητές Ελλάδος, τους Λαρισαίους Δορδοκίδη/Κωτούλα (22-24, 22-20, 15-13).  Στη συνέχεια οι αθλητές του Φοίνικα Ρόδου δεν άντεξαν την πίεση του προημιτελικού και ηττήθηκαν με 2-0 σετ από τους Θεσσαλονικείς Γιώργο Δημητριάδη και Λεωνίδα Ράπτης (13-21, 12-21) κατακτώντας έτσι την 5η θέση στην Ελλάδα στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17 ετών.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία αυτή αναδείχθηκε η ομάδα του Κυριάκου Φωλιά, αθλητή με καταγωγή από την Κω που για πολλά χρόνια προπονείται τα καλοκαίρια με τον Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου και του Νίκου Μάντζιου από την Αθήνα.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε να αναφέρουμε ότι την ίδια στιγμή στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών, στη σπουδαιότερη δηλαδή διοργάνωση του Ελληνικού μπιτς βόλεϊ, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, γιος και αθλητής του Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, με συμπαίκτη τον Σταύρο Ντάλλα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και στέφθηκαν για πρώτη φορά Πρωταθλητές Ελλάδος, κάνοντας όλους εμάς σε Ρόδο και Κω να ριγήσουμε από συγκίνηση και περηφάνεια!

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες το δωδεκανησιακό μπιτς βόλεϊ διακρίθηκε σε όλα τα επίπεδα κάνοντας εκκωφαντική την παρουσία του στα δρώμενα και την ιστορία του Ελληνικού beach volley.

Ο Κώος Δημήτρης Χατζηνικολάου με τον Αθηναίο Σταύρο Ντάλλα κατέκτησαν την πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών, ο Ροδίτης Δημήτρης Καλιόζης με τον Κώο Γιάννη Καρδούλια κατέκτησαν την πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 22 ετών, οι Ροδίτισσες Σταματίνα Γκιζέττη και Πάολα Σουσάρι κατέκτησαν την τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο πρωτάθλημα.

Οι Ροδίτισσες Κριστιάνα Ζτράβα και Γκιουλ Μπεκίρογλου κατέκτησαν την τέταρτη θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία κάτω των 17 ετών, στην ίδια κατηγορία οι νεαρές αθλήτριες Ευρυδίκη Μαθιουδάκη και Χρυσή Παρίση κατάκτησαν την 9η θέση στην Ελλάδα, οι ροδίτες Ευκλής Μαμαλίγκας και Αλέξανδρος Τζουμάκας κατέκτησαν την 5η θέση στην Ελλάδα, ενώ πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Κώος Κυριάκος Φωλιάς με τον συμπαίκτη του από την Αθήνα Νίκο Μάντζιο.

Εν κατακλείδι, δε γίνεται να παραβλέψουμε να αναφέρουμε ότι σε λίγες ημέρες οι Δωδεκανήσιοι διεθνείς αθλητές και πρωταθλητές Ελλάδος κ22 Δημήτρης Καλιόζης και Γιάννης Καρδούλιας, θα κληθούν να υπερασπιστούν των τίτλο τους ως περσινοί πρωταθλητές Ελλάδος κ19 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  beach volley Juniors κ19 που θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Εμείς από την πλευρά μας, προπονητές και παράγοντες συγχαίρουμε από καρδιάς όλους τους αθλητές και τους ευχόμαστε υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία για τη συνέχεια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ομάδων από τη Ρόδο στο τελικό τουρνουά Κ17 στο Λουτράκι:

Αγώνες ομίλων:

Ζντράβα / Μπεκίρογλου  Ζαφειροπούλου / Κασαπάκη 2 – 1 ( 21 – 18 , 1455’21 , 15 – 11 )

Κατεμή / Κογκαλίδη – Ζντράβα / Μπεκίρογλου 0 – 2 ( 6 – 21 , 14 – 21 )

Μαμαλίγκας / Τζουμάκας – Πέτσης / Σωτηρόπουλος 2 – 0 ( 21 – 17 21 – 14)

Μαμαλίγκας / Τζουμάκας – Δορδοκίδης / Κωτούλας 2 – 1 ( 22 – 24 , 22 – 20 , 15 – 13 )

Αλεξόγλου / Πασχαλάκη – Μαθιουδάκη / Παρίση 2 – 0 ( 21 – 19 , 21 – 10 )

Γκιόκα / Χατζή – Μαθιουδάκη / Παρίση 2 – 0 ( 21 – 14 , 21 – 18 )

Προημιτελική φάση:

Ζντράβα / Μπεκίρογλου – Μητσιάνη / Ναυροζίδου 2 – 0 ( 21 – 12 , 22 – 20)

Ημιτελική φάση

Ζντράβα / Μπεκίρογλου – Αλεξόγλου / Πασχαλάκη 0 – 2 ( 17 – 21 , 14 – 21)

ΜικρόςΤ ελικός (3η – 4η θέση)

Πιτσούλη / Πρινιωτάκη – Ζντράβα / Μπεκίρογλου 2 – 1 ( 21 – 14 , 11 – 21 , 15 – 8 )

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments