Αρχική Επικαιρότητα Ζητάει εμβόλια από τους εργαζόμενους της η Ford Motors

Ζητάει εμβόλια από τους εργαζόμενους της η Ford Motors

0
Dodekanisos

Η Ford Motor πρόκειται να γίνει η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τις ΗΠΑ που απαιτεί από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν. Η εταιρεία έστειλε το σχετικό μήνυμα της σε 32.000 από τους εργαζόμενους. Η εντολή πάντως θα πρέπει να συζητηθεί και με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων. Την απόφαση της εταιρείας επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Monique Brentley στο CNBC, λέγοντάς πως αν οι υπάλληλοι δεν εμβολιαστούν θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών. «Ο στόχος είναι να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό εμβολιασμού χωρίς σοβαρές συνέπειες για οποιονδήποτε εργαζόμενο», είπε η Brentley, σημειώνοντας ότι η εταιρεία θα προσφέρει θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις σε εργαζόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι συνδικαλισμένοι υπάλληλοι της Ford δεν θα υπαχθούν αμέσως στην εντολή, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της United Auto Workers, Brian Rothenberg. Η UAW αντιπροσωπεύει περισσότερους από 56.000 υπαλλήλους στην εταιρεία, πολλοί από τους οποίους είναι εργαζόμενοι στη γραμμή συναρμολόγησης. Ο Rothenberg επιβεβαίωσε επίσης ότι η εντολή θα πρέπει να διευθετηθεί με τις απαιτήσεις συλλογικών διαπραγματεύσεων προτού εφαρμοστεί.
Η κίνηση έρχεται αφότου η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα απαιτούσε από οποιαδήποτε εταιρεία με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να εμβολιάσει τους εργαζομένους της, επηρεάζοντας περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments