Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Υπό νέο καθεστώς μετά τις εξώσεις στη Νέα Αγορά

Υπό νέο καθεστώς μετά τις εξώσεις στη Νέα Αγορά

0
Dodekanisos

Ολοκρηρώθηκαν οι εξώσεις σε οφειλέτες μαγαζιών στην Νέα Αγορά κι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Μνημείου,σύμφωνα με τον καθ’ ύλην αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο για την ακίνητη περιουσία του Δήμου Ρόδου, κ. Δήμο Μουτάφη.

Η διαδικασία όπως είπε υπήρξε χρονοβόρα, δύσκολη κι επίπονη διότι οι δικαστικές και διαδικαστικές ενέργειες είναι δαιδαλώδεις, όπως όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο, η έκβαση της υπόθεσης υπήρξε αίσια, αποβλήθησαν από τα μαγαζιά τους όλοι οι μεγάλες οφειλέτες και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη ημέρα της αξιοποίησης του ακινήτου.

Παρότι υπάρχουν ακόμα οφειλές για τα μισθώματα, ο Δήμος δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να χαθούν γιατί μιλάμε για συνολικό ποσό της τάξεως περίπου των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής, η δημοτική αρχή έχει προβεί σε κατασχέσεις λογαριασμών, δεσμεύσεις ΑΦΜ και για ποσά άνω των 100.000 ευρώ έχει βάλει χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών.

Το θέμα που προέκυψε ως συνέπεια με τα κλειστά μαγαζιά εν μέσω τουριστικής περιόδου και την άσχημη εικόνα που δίνεται στον επισκέπτη, είναι κάτι που δεν μπορούσε να αποφευχθεί, υποστήριξε ο κ.Μουτάφης αλλά δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς ασυδοσίας που παρατηρείτο στη Νέα Αγορά, αναγκαστικά έπρεπε να γίνει.

Τέλος, ο δήμος ήδη μελετάει τρόπους αξιοποίησης των καταστημάτων ακόμα και στα πλαίσια δημοτικών δράσεων προκειμένου να ξαναζωντανέψει την νεκρωμένη αγορά, αλλά αυτό θα γίνει με την πολιτική της νομιμόμητας που ακολουθεί ο δήμος κι όχι της σκοπιμότητας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments