“Υπάρχουν σημάδια ότι ο Biden θα κηρύξει …κλιματική έκτακτη ανάγκη!”

0
Dodekanisos

Ο Τζο Μπάιντεν είναι «κοντά» στην υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος για την κήρυξη «κλιματικής έκτακτης ανάγκης», κάτι που θα του δώσει ουσιαστικά τη δυνατότητα να επιβάλλει lockdown και να πάρει και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Χάρτλαντ, μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και εκπαίδευσης,  «υπάρχουν τα σημάδια» ότι ο Μπάιντεν θα κηρύξει «κλιματική έκτακτη ανάγκη» που θα συνεπαγόταν «διαμερισμό του φυσικού αερίου, περιορισμούς στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια».

Η κίνηση θα θέσει επίσης περιορισμούς στην κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του « Net Zero ». Το Ινστιτούτο Χάρτλαντ αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για να προετοιμαστεί για τους αυταρχικούς περιορισμούς. Τονίζει επίσης ότι ο ιστότοπος του ΟΗΕ έχει ενημερωθεί με μια νέα σελίδα «έκτακτης ανάγκης για το κλίμα».

«Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη», αναφέρει η ιστοσελίδα του ΟΗΕ . «Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και πρέπει να μεταβούμε σε εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης. Η καύση ορυκτών καυσίμων από την ανθρωπότητα έχει εκπέμψει αρκετά αέρια θερμοκηπίου (GHG) για να αλλάξει σημαντικά τη σύνθεση της ατμόσφαιρας και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έχει αυξηθεί μεταξύ 1,1 και 1,2°C. Και για κάθε βαθμό ανόδου της θερμοκρασίας, το κόστος προσαρμογής θα αυξάνεται εκθετικά. Έχουμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε και πολλές θα μειώσουν τις εκπομπές, θα συμβάλουν στην προσαρμογή του κλίματος, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα αποκαταστήσουν το φυσικό περιβάλλον και θα ενθαρρύνουν καλές επενδύσεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments