“H πολιτική Biden, απλά …καθυστερεί την ήττα της Ουκρανίας!”

0
Dodekanisos

Mε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζόν Μπόλτον επέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Biden αναφορικά με την Ουκρανική κρίση. Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Οι επιθετικές αποτυχίες της Ουκρανίας και οι αμυντικές επιτυχίες της Ρωσίας μοιράζονται μια κοινή αιτία: την αργή, παραπαίουσα, μη στρατηγική παροχή στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση. Η συνεχής ανησυχία ότι η Ρωσία θα στραφεί σε πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ και τα περιστασιακά πυρηνικά κροταλίσματα του Κρεμλίνου έχουν αφήσει τις δυτικές πρωτεύουσες σε κατάσταση παράλυσης. Η Βρετανία υπό τον Μπόρις Τζόνσον δεν αποθαρρύνθηκε, αλλά το ΝΑΤΟ απέτυχε να τηρήσει την υπόσχεσή του να αποκαταστήσει την πλήρη κυριαρχία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Όσον αφορά τις κυρώσεις, ο Μπόλτον πιστεύει, πως «η Δύση – ιδιαίτερα η Ουάσιγκτον – πρέπει επίσης να επανεξετάσει ριζικά την πολιτική των κυρώσεων. Οι θεωρίες σχετικά με τα ανώτατα όρια τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο έχουν αποτύχει και οι δυτικές κυρώσεις γενικά παραμένουν αποσπασματικές και δεν επιβάλλονται σοβαρά. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρειάζονται μια τεράστια αναθεώρηση και αναβάθμιση των μέσων επιβολής των κυρώσεων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments