«Υπάρχει ύφεση στην Ευρωπαϊκή οικονομία αλλά αυτό η Ρωσία δεν το χαίρεται!»

0
Dodekanisos

«Παρατηρούμε μια ύφεση στην Ευρωπαϊκή οικονομία αλλά αυτό δεν μας κάνει να χαιρόμαστε στη Ρωσία», είπε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας (ΚΑΚ) στο Κιργιστάν την Παρασκευή.

«Δεν το χαιρόμαστε, δεν το επικροτούμε, δεν το κοροϊδεύουμε. Η Ρωσική οικονομία γνώρισε αντίστροφα θετικές εξελίξεις. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου τρία τοις εκατό μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Ο ενεργειακός τομέας συνέβαλε περίπου το 3% στην ανάπτυξη, ενώ ο βιομηχανικός τομέας ήταν υπεύθυνος για το 43% της αύξησης του ΑΕΠ».

Ο Πούτιν τόνισε περαιτέρω ότι η δομή της ρωσικής οικονομίας αλλάζει, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πολύ καιρό. Πολλά προϊόντα που προηγουμένως εισάγονταν σε μεγάλες ποσότητες από το εξωτερικό παράγονται όλο και περισσότερο από τοπικές εταιρείες. Η αναδιάρθρωση γίνεται, αλλά σταδιακά. Όσον αφορά την παραγωγή σιτηρών, ο πρόεδρος περιμένει υψηλή συγκομιδή – έως 135 εκατομμύρια τόνους το 2023. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η Ρωσία διατηρεί το εξαγωγικό δυναμικό σε σταθερά υψηλό επίπεδο και καλύπτει τις ανάγκες των χωρών της ΚΑΚ για παραδόσεις σιτηρών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments