«Η Δύση σιωπά ντροπιαστικά για τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα!»

0
Dodekanisos

Οι δυτικές χώρες σιωπούν επαίσχυντα για το αίτημα του Ισραήλ να εκκενώσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους της Γάζας προς τα νότια, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας θα πρέπει να εκκενωθούν επειγόντως στα νότια της Λωρίδας κατόπιν αιτήματος του ισραηλινού στρατού. Όλοι οι «δυτικοί εταίροι» σιωπούν επαίσχυντα. Αναρωτιέμαι, ποια θα ήταν η αντίδρασή τους σε ένα παρόμοιο αίτημα προς το καθεστώς του Κιέβου να εκκενώσει μια από τις μεγάλες πόλεις;» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Νωρίτερα, οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ κάλεσαν τους αμάχους να απομακρυνθούν από την πόλη της Γάζας προς τα νότια. Ο ισραηλινός στρατός υποσχέθηκε ότι οι πολίτες της Γάζας θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ότι θα εκδοθεί σχετική ειδοποίηση.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε επίσης ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να πλησιάζουν τη ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με το Ισραήλ. Η δήλωση υποστήριξε επίσης ότι μαχητές της Χαμάς κρύβονται σε σήραγγες κάτω από σπίτια και σε κτίρια στη Γάζα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε προηγουμένως ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να σταματήσει η αιματοχυσία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και κάλεσε τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments