Αρχική Videos “Υπάρχει μια αυξανόμενη φτώχεια σε όλο τον κόσμο”

“Υπάρχει μια αυξανόμενη φτώχεια σε όλο τον κόσμο”

0

Το καμπανάκι του κινδύνου για μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας μέσω internet στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε τον υπαρκτό κίνδυνο που υπάρχει καλώντας τα κράτη να βρίσκονται σε εγρήγορση.

«Οι κίνδυνοι μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης αυξάνονται στο πλαίσιο της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης χρέους στις ανεπτυγμένες χώρες. Υπάρχει μια αυξανόμενη φτώχεια σε όλο τον κόσμο ενώ παρατηρείται και μια επιδείνωση της επισιτιστικής και περιβαλλοντικής ασφάλειας», τόνισε ο Πούτιν. Τόνισε ότι καθένα από αυτά τα προβλήματα είναι «σύνθετο και ποικίλο» και όταν συνδυαστούν, μπορούν να δημιουργήσουν εντάσεις σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ρωσίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Aleksey Mozhin (Αλεξέϊ Μοζίν), προειδοποίησε ότι οι δυτικές οικονομίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω των υψηλών επιπέδων δημόσιου χρέους. Κατηγόρησε τα πλούσια κράτη ότι εφαρμόζουν για χρόνια ανεύθυνες δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές, που τελικά έχουν πυροδοτήσει την τρέχουσα κρίση χρέους.   Το Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν σημαντικά επίπεδα χρέους, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, σύμφωνα με τον Mozhin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments