Ξεκινάει και επίσημα έρευνα για την παραπομπή του Biden

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ ΜακΚάρθι διέταξε επίσημη έρευνα για την παραπομπή του Τζο Μπάιντεν προκειμένου να διερευνηθεί αν είχε ανάμειξη στην επιχειρηματική δραστηριότητα του γιου του στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ, θα ηγηθεί της έρευνας, συνεργαζόμενος με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, βουλευτή Τζιμ Τζόρνταν.

Ο ΜακΚάρθι ανέφερε την «κατάχρηση εξουσίας, την παρεμπόδιση και τη διαφθορά» μεταξύ των καταγγελιών που διατυπώθηκαν κατά του προέδρου.
«Μέσα από τις έρευνές μας, διαπιστώσαμε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ψέματα στον αμερικανικό λαό για τις δικές του γνώσεις για τις ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειάς του. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι η οικογένεια Μπάιντεν έλαβε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές και ακριβά οχήματα μετά τις αλληλεπιδράσεις του Χάντερ με επιχειρηματικούς εταίρους στις οποίες προσχώρησε ο πρόεδρος».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα το βράδυ, ο ΜακΚάρθι ισχυρίστηκε ότι νέες αποκαλύψεις εμφανίζονται καθημερινά, επικαλούμενος τη χρήση ψευδωνύμων από τον Μπάιντεν στα email όταν ήταν αντιπρόεδρος. Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ίαν Σαμς επέκρινε την έρευνα ως πολιτικά υποκινούμενη. Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η έρευνα δεν είναι τίποτα άλλο από μια κίνηση για να κερδίσει την υποστήριξη των «ακροδεξιών» πολιτικών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments