“Ιστορική και αντικειμενική τάση η συνεργασία με την Ανατολή”

0
Dodekanisos

Μια “ιστορική και αντικειμενική τάση”, χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Ανατολή, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF) που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ. Ο ίδιος μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Ποτέ δεν γυρίσαμε την πλάτη μας στην Ανατολή και σχεδόν 20 χρόνια αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε πρόεδρος, η εξωτερική μας πολιτική πάντα λάμβανε υπόψη τα πλεονεκτήματα που έχουμε στα ανατολικά της χώρας μας, πρώτα απ’ όλα στην ευρασιατική ήπειρο.  Η τάση της συνεργασίας είναι ιστορική και αντικειμενική και θα ενισχυθεί».

“Πολύ πριν από τα τρέχοντα γεγονότα, αρχίσαμε να δίνουμε περισσότερη προσοχή στην ανατολική πλευρά της χώρας μας. Αυτό μπορούμε να το δούμε στη δημιουργία επενδυτικών σχεδίων, διαδρομών μεταφορών και logistics, νέων λιμανιών και πλοίων”, πρόσθεσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας.

Το 8ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ στις 10-13 Σεπτεμβρίου 2023. Το σύνθημα για το φετινό φόρουμ είναι: Στο μονοπάτι προς την εταιρική σχέση, την ειρήνη και την ευημερία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments