Αρχική Videos Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, δυσφορία στην Ουάσινγκτον

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, δυσφορία στην Ουάσινγκτον

0

Τη δυσφορία του για το γεγονός ότι το Πεκίνο «αγνοεί την Ουάσινγκτον για το θέμα της επίτευξης μιας κοινής συμφωνίας ελέγχου των στρατιωτικών εξοπλισμών και των οπλικών συστημάτων, εξέφρασε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν. Τα σχόλια του έγιναν κατά την διάρκεια συζήτησης στο περιφερειακό φόρουμ ασφαλείας.

«Λαμβάνουμε αυτό το ζήτημα για τον έλεγχο των όπλων πολύ σοβαρά. Αναφορικά με τις συγκεκριμένες επαφές με τη ΛΔΚ για το θέμα του ελέγχου των εξοπλισμών, αυτό το θέμα πρέπει να συζητηθεί. Μόλις απαντήσει στο τηλεφώνημά μας, θα το κάνουμε», είπε με μια μάλλον ειρωνική διάθεση.

Το επίσημο Πεκίνο έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα απορρίπτοντας στα τέλη Μαίου την πρόταση της Ουάσιγκτον να πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και του Κινέζου Li Shangfu στο χώρο του φόρουμ στη Σιγκαπούρη, λόγω των Αμερικανικών κυρώσεων από το 2018.

Οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας ψυχράνθηκαν αισθητά μετά από μια επίσκεψη στην Ταϊβάν τον Αύγουστο του 2022 από την τότε Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι . Το Πεκίνο, που θεωρεί το νησί μία από τις επαρχίες του, καταδίκασε αυτές τις ενέργειες, θεωρώντας τις ως υποστήριξη στον αυτονομισμό της Ταϊβάν και πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments