Αρχική Videos Επιμένει ο Ζελένσκυ, “η Ουκρανία είναι έτοιμη για αντεπίθεση”

Επιμένει ο Ζελένσκυ, “η Ουκρανία είναι έτοιμη για αντεπίθεση”

0

Επιμένει στην πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση της Ουκρανίας ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Είναι κάτι που επανέλαβε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Wall Street Journal. Αν και δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, επεσήμανε ότι «η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αντεπίθεση της. Είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να περιμένει μήνες, είπε.

Παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση μπορεί να επιφέρει μεγάλες απώλειες στα Ουκρανικά στρατεύματα ωστόσο έδειξε αποφασισμένος στο ότι πρέπει να γίνει. Παράλληλα, ο Ζελένσκυ για μια ακόμα φορά επεσήμανε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός και τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία από τους δυτικούς υποστηρικτές της εξακολουθούν να μην είναι αρκετά. «Θα θέλαμε να έχουμε ορισμένα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ», είπε.

Ο Ζελένσκι τόνισε επίσης την ανάγκη για ισχυρότερη αεροπορική άμυνα και υποστήριξε ότι τα αμερικανικά συστήματα Patriot είναι ουσιαστικά τα μόνα στον κόσμο ικανά να αντιμετωπίσουν ορισμένους τύπους ρωσικών πυραύλων. Είπε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί έως και 50 μπαταρίες Patriot για να εξασφαλίσει επαρκή αεράμυνα. Η έλλειψη τέτοιας προστασίας σημαίνει ότι «ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών θα πεθάνει», κατά τη διάρκεια της επίθεσης, πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments