Βασιλακόπουλος: Ο εμβολιασμός αυξάνεται με πειθώ και υποχρεωτικότητα

Προκλητικός για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποστήριξε ότι πρέπει να επιβληθούν τέτοιοι περιορισμοί, ώστε να μην μπορεί κάποιος να παραμείνει ανεμβολίαστος!

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, είπε: «Ο εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους. Έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος και να πάει να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Ο κ. Βασιλακόπουλος, με αφορμή τους θανάτους τριών νέων ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο, τόνισε ότι «το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχουμε 115 νεκρούς από 18 -35 και 3 παιδιά που πέθαναν. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν τα εμβόλια».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βασιλακόπουλου, μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα προστασίας πρέπει να επιδείξουν οι ήδη εμβολιασμένοι μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με τους νέους.

«Έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες. Έχει φανεί ότι τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Κυρίως για την ήπια νόσο, και για την πιθανότητα να μεταδώσεις τη νόσο στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο. Εκεί χρειάζεται να κάνεις την τρίτη δόση».

Όπως επισήμανε κανείς δεν θα πάθει τίποτε». Ενώ πρόσθεσε ότι η εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού απαιτεί αυστηρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments