Αρχική Επικαιρότητα Ακρόπολη: Συνελήφθησαν αλλοδαπές φοιτήτριες για τα αναρτημένα πανό

Ακρόπολη: Συνελήφθησαν αλλοδαπές φοιτήτριες για τα αναρτημένα πανό

0
Protesters raise a Tibetan flag and a banner from scaffolding at the Acropolis hill, in Athens, Greece, on Sunday, October 17.
Dodekanisos

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών φοιτητριών, οι οποίες επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό και σημαίες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό και οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Αναστάτωση είχε προκληθεί το μεσημέρι της Κυριακής (17/10). Ειδικότερα στην Ακρόπολη δύο φοιτήτριες είχαν αναρτήσει πανό στον ιερό βράχο. Όμως, έγιναν αντιληπτές από τους αρχαιοφύλακες οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη των δύο νεαρών γυναικών.

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, πρόκειται για δύο φοιτήτριες που επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό υπέρ του Θιβέτ και του Χονγκ Κονγκ. Αφορμή τους στάθηκε η σημερινή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Κίνα. «Δεν θα ανεχθούμε ποτέ οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξάγονται από μια κυβέρνηση που καταπιέζει και προχωρά σε γενοκτονία σε βάρος των ανθρώπων μας», αναφέρεται σε μήνυμα της οργάνωσης Students for a Free Tibet, μέλη της οποίας είναι οι δύο φοιτήτριες.

Μετά τη σύλληψή τους οι δύο φοιτήτριες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια 18χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από το Θιβέτ και μία 22χρονη με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments