Αρχική Αθλητικά νέα Β’ Κατηγορία: Κορυφή η Αθλέτικο, απίστευτη ανατροπή η Κύπρος

Β’ Κατηγορία: Κορυφή η Αθλέτικο, απίστευτη ανατροπή η Κύπρος

0
Dodekanisos

Η Αθλέτικο επικράτησε 3-1 του Ατρόμητου Διμυλιάς στα Αφάντου σε αναμέτρηση για την ένατη αγωνιστική της Β’ κατηγορίας (Α’ όμιλος). Μπάλλας, Κανέλλος και από ένα αυτογκόλ του Θυριάκη προήλθαν τα γκολ των νικητών. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αποστολόπουλος για τον Ατρόμητο. Μετά και το συγκεκριμένο «τρίποντο», η Αθλέτικο ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Θετικό πρόσημο για Κοσμά Καραγιάννη και Μουχαμεντάνι στο ντεμπούτο τους με την Αθλέτικο. 

Ονειρικό ξεκίνημα για την Αθλέτικο με το σύνολο του Χρήστου Καλογήρου να ανοίγει το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό. Έπειτα από κόρνερ του Τσακίρη, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Θυριάκη, για να αναπαυθεί στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τόππου. Η Αθλέτικο έφτασε κόντα στο 2-0, όταν από σέντρα του Γιώργου Σταυρή, ο Κανελλόπουλος εξαπολύει δυνατό σουτ το οποίο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τόππου. Στιγμές αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν και νέα καλή στιγμή, με το σουτ του Μπάλλα να απομακρύνεται σωτήρια από τον Κρητικό. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, η Αθλέτικο είχε δοκάρι. Όμως ο Νικολής με τρομερό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τόππου! 

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος εισήλθε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μάλιστα έφτασε στην ισοφάριση με τον Αποστολόπουλο να ξεφεύγει των αμυντικών, να εξαπολύει δυνατό σουτ με το «μυτάκι» και να σκοράρει για το 1-1. Κάπου εκεί η Αθλέτικο «ξύπνησε», καταφέρνοντας στο 56′ να πάρει εκ νέου τα ηνία του αγώνα. Ο Καντής κερδίζει πέναλτι από τον Κρητικό, το οποίο μετατρέπει σε γκολ ο Μπάλλας για το 2-1. Στο 67′ ο Νικολής από φάουλ δοκιμάζει το πόδι του από πολύ μακριά και σημαδεύει για δεύτερη φορά το δοκάρι του Τόππου, με την μπάλα να σταματάει στην αριστερή οριζόντια δοκό. Η Αθλέτικο «κλείδωσε» την νίκη στο φινάλε. Από ωραία κάθετη μπαλιά του Μαραγκάκη, ο Κανέλλος έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Τόππο και σε κενή εστία έγραψε το τελικό 3-1. 

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αυγενικού 

Βοηθοί: Μαυρουδής, Σαρρής

Παρατηρητής: Παλαιολόγος Μιχάλης

Παρατηρητής Δ: Χρυσανθος Νικόλαος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αθλέτικο Αφάντου (Χρήστος Καλογήρου): Δελής, Κανέλλος, Σταμούλης, Τσακίρης (75′ Μαχαιρίδης), Μπάλλας, Κανελλόπουλος, Νικολής (70′ Καραγιάννης), Σταυρής, Καντής (80′ Μαραγκάκης), Μουχαμεντάνι, Μοσχούς.

Ατρόμητος Διμυλιάς (Γιώργος Μυλώνας): Τόππος, Θυριάκης (78′ Στάππας), Στάππας Α., Κρητικός, Καταχιώτης, Στέφος (78′ Γιορδαμνής), Παστός (58′ Γιαννόπουλος), Χατζημιχαήλ, Κοκκάρης, Σαβέλος (58′ Μαύρου). 

Δήμητρα Δαματριάς – Κύπρος 3-4

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο «Θεολόγου», η Κύπρος με φοβερή ανατροπή στο δεύτερο μέρος επικράτησε 4-3 (από 1-3) της Δήμητρας Δαματριάς. Ροδίτης (36′), Πελέκης (57′), Χατζηβαλσάμης (63′, 92′ πεν.) σημείωσαν τα τέρματα της σπουδαίας ανατροπής των φιλοξενούμενων. Στον αντίποδα η γηπεδούχος Δήμητρα είχε καταφέρει να προηγηθεί με τα γκολ των Σαϊτή (5′) και Κωστιού (16′, 45′) πριν… «αυτοκτονήσει». 

Πάντως, την αναμέτρηση «επισκίασε» η αναγκαστική αποχώρηση λόγω αδιαθεσίας του Γιώργου Σαλαμαστράκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του

Διαιτητής: ΑΤΣΙΚΝΟΥΔΑΣ Δ.,

Βοηθοί: ΚΟΤΤΟΡΟΣ Ε., ΠΛΑΤΣΗΣ Γ.

Παρατηρητής: ΜΑΝΤΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Παρατηρητής Δ: ΜΙΧΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Δήμητρα Δαματριάς (Γιώργος Ξύπας): Πηδιάκης, Χατζηκώστας (70′ Γούλας), Γουμαράς, Θεουλάκης, Χωρίτης, Κώστας (60′ Καραγιάννης), Μέμα, Νικολής (70′ Μπακαρής), Λολάκης, Σαϊτης, Κωστιού. 

ΑΕ Κύπρος (Κώστας Φτάκλας): Μπιλιάς, Κεχαγιόγλου (75′ Βασιλείου), Νικολάου, Σαλαμαστράκης (30′ Τζεμανάκης), Κωνσταντινίδης, Καβουκλής, Κιάρι, Πελέκης (85′ Κωνσταντινίδης), Ροδίτης, Φράγκος, Χατζηβαλσάμης.

Πολύστρατος – Εθνικός Αρχίπολης 0-1

Αποφασιστικό βήμα παραμονής από τον Εθνικό Αρχίπολης που νίκησε εκτός έδρας 1-0 τον Πολύστρατο χάρη σε γκολ (με πλασέ στην κίνηση) του Στέλιου Δεληγιάννη από το 51ο λεπτό. 

Διαιτητής: ΖΑΡΙΔΑΣ Ι.,

Βοηθοί: ΔΙΑΚΟΦΙΛΙΠΠΗΣ Ν., ΠΑΓΩΝΑΣ Γ.

Παρατηρητής: ΖΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Παρατηρητής Δ: ΝΑΖΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πολύστρατος (Γιάννης Κρητικός): Χαλκιόπουλος, Μανούσης, Γιακουμάκης Μ., Κυπραίος, Αναστασιάδης, Τσιαντούλας, Βάλλας, Παπαβασιλείου, Κοιλιάς, Παπαναγιώτου, Γιακουμάκης Σ.

Εθνικός Αρχίπολης (Μιχάλης Κουτσουμπάρης): Στελλάς, Κουτσουμπάρης Κ., Καραζιντάνης (50′ Παπαρδάκης), Κασιώτης (78′ Σεχιτάι), Μπόσινας, Χατζηγεωργίου, Αθηναίος, Κασιώτης Γ., Χατζηγεωργίου Χ., Δεληγιάννης (75′ Παπανθίμου), Κισσανάκης (50′ Καραγιάννης Δ.). 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments