Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τον τουρισμό δεν θα τον σώσουν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχει σχεδιασμός...

Τον τουρισμό δεν θα τον σώσουν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόγραμμα

1
Image by user32212 from Pixabay
Dodekanisos

Γράφει ο Παναγιώτης Καμουτσής

Με πήραν μερικοί φίλοι μου ξενοδόχοι τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ και μου ζήτησαν να προωθήσω την εμβολιαστική ατζέντα για να σώσουμε την σεζόν. Κατανοώ απόλυτα το άγχος των επιχειρηματιών του τουρισμού και συμμερίζομαι αφάνταστα την αγωνία τους για την εξέλιξη της σεζόν, της δουλειάς μας και του μέλλοντος μας. Είναι πολύ δύσκολο όταν κρέμονται οι κόποι τριών γενεών από μια κλώστη. Παρόλα αυτά λοιπόν δεν θα το κάνω όπως δεν το έκανα ποτέ από την αρχή της πανδημίας. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποφασίσει μόνος του με την δική του ελεύθερη βούληση τι θα πράξει.

Με τη σειρά μου καλώ τους ξενοδόχους και όσοι άλλοι έχουν επιδοθεί λυσσαλέα σε εκστρατείες χειραγώγησης της κοινής γνώμης είτε υπέρ είτε κατά να σταματήσουν άμεσα. Τον Τουρισμό δεν θα τον σώσουν οι εμβολισμοί άμα δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και πρόγραμμα. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διχάζουμε τον κόσμο την ώρα που μόνο ενωμένοι έχουμε μια μικρή ελπίδα να τα καταφέρουμε. Με το να βάζουν οι ξενοδόχοι την κοινωνία απέναντι τους και να της ρίχνουν την ευθύνη, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να χάσουν το μοναδικό όπλο που τους έχει απομείνει για να ξαναχτίσουν ότι διέλυσε η πανδημία.

Αυτό δεν είναι άλλο από τους εργαζόμενους τους που είναι η κινητήρια δύναμη της κάθε τουριστικής επιχείρησης. Αν νομίζετε ότι τα κτήρια και οι εγκαταστάσεις και ότι άλλο άψυχο είναι αυτό που μας έφερε ανάπτυξη, τότε λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει σωτηρία.

Αν κάποιος πρέπει να πιεστεί από τους ξενοδόχους είναι η κυβέρνηση να πράξει επιτέλους τα δέοντα. Να θεσπίσει νόμο που θα διασφαλίζει οικονομικά όποιον πάθει κάτι από παρενέργειες και την οικογένεια του σε περίπτωση που το εμβόλιο αποβεί μοιραίο. Αν όντως τα εμβόλια είναι ασφαλή ένα τέτοιο μέτρο θα έχει ελάχιστο κόστος και θα δώσει ένα ισχυρό κίνητρο για πολλούς ανθρώπους που αγωνιούν πως θα ζήσουν οι οικογένειές τους αν πάθουν κάτι και δεν μπορούν να τις θρέψουν.

Το πρόβλημα στον Τουρισμό είναι αμιγώς πολιτικό. Το γνωρίζουν και οι άρχοντες που το έχουν δηλώσει και δημόσια. Πολιτική σε επίπεδο κρατών κάνουν οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί εξωτερικών που συνομιλούν μόνο με ομόλογους τους. Καλό θα ήταν να μαζέψουν τον Θεοχάρη που βολοδέρνει μέσα Ιουνίου στας Ευρώπας με μηδενικό αποτέλεσμα και να στείλουν τον Δένδια να κάνει επαφές σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών όσο υπάρχει ακόμα χρόνος ώστε να δημιουργηθεί μια ξεκάθαρη πολιτική με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα για το πως θα ανοίξουν τα σύνορα. Αλλιώς αυτή η σεζόν θα είναι και το τέλος για πολλούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ένα άρθρο μου πριν μερικές μέρες αναφέρθηκα και στους […]