Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Το …τραβάει στα άκρα ο Αυγενάκης!

Το …τραβάει στα άκρα ο Αυγενάκης!

0
Dodekanisos

Στα άκρα απ’ ότι φαίνεται τραβάει το σκοινί ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ότι αφορά το νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος από το βήμα της Βουλής έδειξε ότι δεν κάνει ούτε βήμα πίσω και δήλωσε μεταξύ άλλων πως «οι εκλογές στις αθλητικές Ενώσεις αφορούν ΦΥΣΙΚΑ και τις Ενώσεις στο ποδόσφαιρο. Θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ τα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά Σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ ή θα εγγραφούν μέχρι την προκήρυξη των εκλογών τους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση! Και καλούμε τα ποδοσφαιρικά Σωματεία, που δεν το έχουν κάνει ακόμη, να τακτοποιηθούν». Παράλληλα πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Καταλαβαίνω την ενόχληση κάποιων Ενωσιαρχών, αλλά εμείς εισπράττουμε από τη βάση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο διάλογο που κάνουμε μαζί της την ανάγκη, την αποδοχή της προσπάθειας για διαφάνεια, νοικοκύρεμα και τάξη! Τέρμα τα καπετανάτα και τα φέουδα που κάποιοι, ελάχιστοι, θεωρούν ότι κατέχουν ακόμη».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η FIFA και η UEFA ετοιμάζονται να κάνουν νέα παρέμβαση (μετά την επιστολή που είχαν στείλει πριν από περίπου ένα μήνα) καθώς είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να ισχύσει κανένας αθλητικός νόμος αν οι ίδιες δεν εγκρίνουν. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, μιας και αν η Ελληνική πολιτεία επιμείνει και άλλο, θα αντιμετωπίσει το φάσμα ενός Grexit από το ποδόσφαιρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments