Αρχική Videos “Το Πεκίνο επωφελείται από την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία!”

“Το Πεκίνο επωφελείται από την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία!”

0

«Το Πεκίνο επωφελείται από την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την Κίνα ότι θα μεσολαβήσει για να επιτευχθεί ειρήνη!». Τα αυτά ανήκουν στον Τσέχο πρόεδρο Πετρ Πάβελ και έγιναν στο Politico με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται με την Ουκρανική κρίση.

Το σχόλιο του έρχεται καθώς η Κίνα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως ειρηνοποιός στην Ουκρανία, παρουσιάζοντας πρόσφατα έναν …οδικό χάρτη για τον τερματισμό της σύγκρουσης. Και ενώ οι περισσότεροι δυτικοί σύμμαχοι ήταν δύσπιστοι για τις προτροπές, ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία επιμένουν ότι η Κίνα θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ωστόσο, ο Πάβελ, πρώην στρατηγός και ανώτερος ηγέτης του ΝΑΤΟ, ήταν κατηγορηματικός. Όταν πρόκειται για την Ουκρανία, υποστήριξε, η Κίνα θέλει μόνο το καλύτερο για τον εαυτό της — και, προς το παρόν, αυτό είναι περισσότερος πόλεμος.

«Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Κίνας να παρατείνει το status quo», είπε ο Πάβελ, «επειδή μπορεί να ωθήσει τη Ρωσία σε μια σειρά από παραχωρήσεις». «Είναι επίσης καλό για την Κίνα ότι η Δύση πιθανότατα γίνεται λίγο πιο αδύναμη υποστηρίζοντας την Ουκρανία», πρόσθεσε. «Δεν νομίζω», είπε ο Τσέχος ηγέτης, ότι «η Κίνα έχει πραγματικό συμφέρον να επιλύσει τον πόλεμο σε σύντομο χρονικό διάστημα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments