Αρχική Videos Νέα βοήθεια 1.5 δις. ευρώ της ΕΕ προς την Ουκρανία!

Νέα βοήθεια 1.5 δις. ευρώ της ΕΕ προς την Ουκρανία!

0

Άλλη μια δόση βοήθειας παίρνει η Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκεται για μια δόση ύψους ενάμισι δισεκατομμυρίου ευρώ, όπως έγραψε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Twitter της. «Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία, να υποστηρίζουμε τη λειτουργία των θεσμών και των υποδομών της και να πραγματοποιούμε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις», έγραψε. Επιπλέον, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Κίεβο για τον ένοπλο αγώνα του με τη Ρωσία. Η δόση προορίζεται «για υποστήριξη έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει την Ουκρανία να καλύψει επείγουσες ανάγκες».

Τον Ιανουάριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ στην Ουκρανία κάθε μήνα από τον Μάρτιο, από ένα νέο πακέτο μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υπολογίζεται για το 2023.

Οι δυτικές χώρες λένε συνεχώς ότι η Ουκρανία πρέπει να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης και να αυξήσει τη χρηματοδότηση για τη μετασοβιετική δημοκρατία και την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε αυτήν. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η στρατιωτική βοήθεια δεν αποφέρει κάτι για το Κίεβο και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά με όπλα γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments