Το ...γερασμένο Δημοτικό Στάδιο και ...τα αυτονόητα!

0


Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Το Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου απέκτησε λίγο πριν φύγει το 2019 το αυτονόητο. Πλαστικά καθίσματα για να μην κάθονται οι θεατές στο τσιμέντο. Στην Ελλάδα του 2020 δυστυχώς πάσχουμε ακόμα από πράγματα που σε άλλες περιοχές του πλανήτη δεν συζητούνται καν. Εννοείτε δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε επειδή βρέθηκε κάποιος (Αλέξης Κολιάδης), γεμάτος όρεξη για δουλειά και προσφορά, προκειμένου να επαναφέρει την κανονικότητα και την τάξη. Επί τη ευκαιρία μου έρχεται στο μυαλό το πώς το …χωνέψαμε πριν μερικά χρόνια το ότι τα πλαστικά καθίσματα απομακρύνθηκαν και το στάδιο έμεινε …γυμνό. Εν πάει περιπτώσει, ας είναι και έτσι.

Δεν είναι όμως το μόνο που πρέπει να γίνει στο ….γερασμένο Δημοτικό Στάδιο. Είναι και πολλές άλλες παρεμβάσεις που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να αποκτήσει μια πιο ανθρώπινη εικόνα ο χώρος, όχι μόνο για τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους αθλητές. Μια βόλτα στα …εσωτερικά του γηπέδου, θα σας κάνει πραγματικά να προβληματιστείτε. Όλοι οι χώροι στα αποδυτήρια είναι σε κακή κατάσταση. Τα υδραυλικά έχουν πρόβλημα, το κτίριο απαιτεί παρεμβάσεις και πλήρη ανακαίνιση. Οι τοίχοι «φωνάζουν» από μόνοι τους. Απαιτείται οργανωμένο ιατρείο , πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει και σοβαρά περιστατικά που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή. Κοινόχρηστες τουαλέτες που να είναι επισκέψιμες από άνδρες αλλά και γυναίκες. Πρέπει να είναι το μοναδικό στάδιο σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιείται σε παιχνίδια Εθνικών Κατηγοριών που δεν έχει τουαλέτες για τις γυναίκες. Είναι πραγματικά …αποκαρδιωτικό. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις.

Στο χώρο δε των αποδυτηρίων, εκεί που γίνονται και οι συνεντεύξεις τύπου και είναι και το καμαράκι των διαιτητών, δεν υπάρχουν τουαλέτες. Η μάλλον, υπάρχει ένα …δείγμα τουαλέτας, ακριβώς κάτω από την σκάλα που δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι πλέον ανοιχτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Δεν συζητάμε για τα δημοσιογραφικά θεωρία τα οποία δεν υπάρχουν (αναγκαζόμαστε να ανοίγουμε τα laptop πάνω σε ένα μικρό κάγκελο με αποτέλεσμα να μην είναι σταθερά και να μην μπορείς να γράψεις άνετα) αλλά και για ένα σωρό άλλα πράγματα μικρά ή μεγάλα που είναι τουλάχιστον προβληματικά. Αυτό εν ολίγοις είναι το κεντρικό Δημοτικό Στάδιο της κατά τα άλλα τουριστικής Ρόδου. Και σε αυτό το Στάδιο στεγάζονται τα όνειρα των μεγάλων ομάδων του τόπου μας και φτάνουν μέχρι και το πρωτάθλημα της Super League! Αυτά και μόνο τα λέει όλα. Επιβάλλεται να σκύψουμε το κεφάλι και να προβληματιστούμε πολύ βαθιά…